Το "σεβασμό των άλλων" χωρίς διακρίσεις ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος

Image"Το σεβασμό των άλλων ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη γλώσσα, τη θρησκεία" ζήτησε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, χαρακτηρίζοντας τον αναγκαίο για την εξασφάλιση της ειρήνης στον πλανήτη.

"Κάθε παιδί είναι σημαντικό να εκπαιδευτεί να σέβεται τον άλλο ακόμη και όταν είναι διαφορετικός από εμάς" δήλωσε ο Πάπας, προσθέτοντας ότι στα σχολεία είναι πια συχνότερη η παρουσία παιδιών με διαφορετικές εθνικότητες.

"Τα πρόσωπα τους αντιπροσωπεύουν την προφητεία της ανθρωπότητας που καλούμαστε να δημιουργήσουμε: μία οικογένεια οικογενειών και ανθρώπων" σημείωσε ο Πάπας Βενέδικτος XVI, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγία Έδρα.

"Ο άλλος είναι ένας αδελφός στην ανθρωπότητα, δεν είναι ούτε αντίπαλος ούτε εχθρός" ανέφερε ο Ποντίφικας.

Ακόμη ο Πάπας ζήτησε την ανάπτυξη μιας "ανθρώπινης οικολογίας", υπογραμμίζοντας τη στενή σχέση μεταξύ του σεβασμού των ανθρώπων και τη σωτηρία αυτού από το οποίο έχει δημιουργηθεί. "Αν ο άνθρωπος απαξιωθεί, υποβαθμίζει το περιβάλλον του" δήλωσε ο Πάπας.

Εμφανίσεις: 28956
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!