Επιστρέφει στην Κρήτη ο ιερομόναχος που ξυλοκοπήθηκε από Πεζοναύτη

ImageΟ ιερομόναχος Αλέξιος Μαράκης, εφημέριος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδας, θα επιστρέψει αμέσως μετά τα Θεοφάνεια στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη, κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

Υπενθυμίζεται πως ο π. Αλέξιος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από έφεδρο Αμερικανό πεζοναύτη στις αρχές Νοεμβρίου, ο οποίος τον εξέλαβε ως τρομοκράτη λόγω της περιβολής και γενικά του παρουσιαστικού του με τα γένια και τα μαλλιά.

Όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 11 Νοεμβρίου 2009, ο 28χρονος έφεδρος Αμερικανός πεζοναύτης Τζέισεν Μπρους επιτέθηκε και τραυμάτισε με λοστό τον ιερομόναχο Αλέξιο (Μαράκη), ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου γύρω στις 6:30 κι ενώ ο π. Αλέξιος Μαράκης, ο οποίος διορίστηκε την 1η Σεπτεμβρίου στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Τάρπον Σπρινγκς από τον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο, επέστρεφε από ποιμαντική αποστολή χάθηκε με το σύστημα πλοήγησης, γνωστό ως GPS, και σταμάτησε για να ζητήσει βοήθεια από τον έφεδρο πεζοναύτη στο χώρο στάθμευσης οχημάτων στο κτιριακό συγκρότημα των διαμερισμάτων όπου διέμενε ο πεζοναύτης.

Τότε ο Τζέισεν Μπρους άρπαξε έναν σιδερένιο λοστό και άρχισε να χτυπά στο κεφάλι τον ιερομόναχο Αλέξιο ο οποίος άρχισε να τρέχει και να καλεί σε βοήθεια.

Εν τω μεταξύ, ο πεζοναύτης είχε τηλεφωνήσει στον αριθμό 911 άμεσων περιστατικών και είχε πει στην τηλεφωνήτρια ότι είχε συλλάβει κάποιον τρομοκράτη.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί επί τόπου ο πεζοναύτης αποκάλεσε τον ιερομόναχο Αλέξιο «τρομοκράτη» και είπε ακόμα, πως «φώναζε (ο ιερεύς) Allahu akbar που σημαίνει ο Θεός είναι μεγάλος».

Ο πεζοναύτης συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης με την απειλή φονικού οργάνου, οδηγήθηκε στη φυλακή αλλά αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 7.500 δολαρίων.

Ο π. Αλέξιος Μαράκης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα, ενώ έκτοτε επέστρεψε κανονικά στα ιερατικά του καθήκοντα.

Από την άλλη μεριά, ο δικηγόρος του πεζοναύτη Τζέισεν Μπρους, Τζεφ Μπράουν, ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του «ήταν σε θέση άμυνας», ότι ο π. Αλέξιος «τον ακολούθησε μέχρι το πάρκινγκ του διαμερίσματός του, όπου προέβη σε σεξουαλικής φύσεως σχόλια και έπιασε τα γεννητικά του όργανα».

Υπογραμμίζεται ότι ο Τζέισεν Μπρους έχει δώσει πολλές εκδοχές στις Αρχές και η σεξουαλική παρενόχληση ήταν μία από τις πολλές εξηγήσεις που έδωσε όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο του περιστατικού.

Άλλη εξήγηση ήταν ότι ο ιερέας προσπάθησε να τον ληστέψει. Ο π. Αλέξιος σε συνέντευξή του στον «Ε.Κ.» είχε αρνηθεί την κατηγορία ότι προέβη σε σεξουαλικές προτάσεις ή χειρονομίες.

Σε σχετική ερώτηση είχε πει: «Τι να σας πω περισσότερο για ένα τέτοιο ψέμα; Του το είπε ο δικηγόρος του κι εκείνος το είπε μετά από 24 ώρες, μετά από μία μέρα».

Σημειώνεται ότι ο ιερομόναχος Αλέξιος Μαράκης, 29 ετών, κατάγεται από την Κρήτη και ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το Ηράκλειο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήλθε πριν από δύο χρόνια μαζί με τον πνευματικό του αυτάδελφο ιερομόναχο Κύριλλο Τσερεβελάκη, βασικά για να κάνουν αμφότεροι μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, ο π. Αλέξιος Μαράκης ιερουργούσε κατ’ ανάθεση σε κοινότητες της Νέας Αγγλίας που δεν είχαν μόνιμο ιερέα, αλλά τις περισσότερες φορές συνόδευε τον Μητροπολίτη Μεθόδιο σε διάφορες κοινότητες της Νέας Αγγλίας.

Το περασμένο καλοκαίρι επισκέφθηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, ο οποίος έκανε πρόταση στους δύο ιερομόναχους να τους διορίσει σε κοινότητες της Μητρόπολής του.

Εκείνοι δέχθηκαν κι έτσι διορίσθηκε ο μεν π. Αλέξιος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου του Τάρπονς της Φλόριδας, ο δε π. Κύριλλος στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας της Νέας Ορλεάνης.

Πρόσφατα ο δικηγόρος του π. Αλεξίου, ο κ. Τζέρη Θεοφιλόπουλος, επικοινώνησε με τον δικηγόρο του κ. Τζέισεν Μπρους, τον κ. Τζεφ Μπράουν, και έκανε πρόταση πως αν ο κ. Τζέισεν Μπρους παραδεχθεί ότι δεν υπήρχε τίποτε το σεξουαλικό στο περιστατικό με τον π. Αλέξιο και του ζητήσει συγνώμη, τότε θα ζητήσει ο π. Αλέξιος από τις διωκτικές Αρχές να μην κινηθούν εναντίον του κ. Μπρους.

Ο δικηγόρος του κ. Μπρους, ο κ. Μπράουν, απάντησε ότι ο πελάτης του «δεν θα πει ψέματα» προκειμένου να αποφύγει τις κατηγορίες, ενώ επιμένει στον ισχυρισμό του ότι ο ιερέας του έκανε απρεπείς προτάσεις και χειρονομίες.

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» το βράδυ της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου και σε ερώτηση πού βρίσκεται το θέμα, ο π. Αλέξιος είπε ότι «είναι στα δικαστήρια, με κάλεσαν πάλι την προηγούμενη εβδομάδα και έδωσα μία κατάθεση στον ανακριτή» και εξήγησε πως «ήταν η τρίτη κατάθεση που έδωσα, η πρώτη ήταν στο νοσοκομείο εκείνο το βράδυ αμέσως, μία άλλη έπειτα από 3 ή 4 μέρες και τώρα στις 17 Δεκεμβρίου αν θυμάμαι καλά».

Στην ερώτηση αν έκανε πρόταση μέσω του δικηγόρου του, του κ. Θεοφιλόπουλου, να μην προχωρήσει νομικά εάν ο κ. Τζέισεν Μπρους παραδεχθεί ότι δεν υπήρξε σεξουαλική επίθεση εκ μέρους του, απάντησε «ναι είπαμε αν βγει όπως είχε βγει στην τηλεόραση και είπε αυτά τα ψέματα και πει την αλήθεια πραγματικά, είπαμε να τον βοηθήσουμε», ενώ στην ερώτηση πως αυτός επιμένει στα όσα ισχυρίζεται, ο ιερομόναχος Αλέξιος είπε, «ε, τότε θα προχωρήσει η δικαιοσύνη, θα προχωρήσουμε στα δικαστήρια».

Σχετικά με πληροφορίες μας, που λένε ότι ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο που ήταν εδώ στην Αμερική πρόσφατα, να φύγει πάραυτα στην Κρήτη, ο π. Αλέξιος απάντησε ότι «εκείνος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης μου ζήτησε να κατέβω κάτω γιατί έχει ανάγκες και εφόσον δεν είναι ανάγκη να παρακολουθώ στη Θεολογική Σχολή μαθήματα και να εργάζομαι από μακριά και να κάνω την εργασία μου, μου είπε καλύτερα να κατεβούμε κάτω διότι έχει ανάγκη η Κρήτη» και συμπλήρωσε «μετά τις εορτές, τα Θεοφάνεια, θα φύγουμε, μας είπε να κατεβούμε και οι δύο», εννοώντας τον πνευματικό του αυτάδελφο π. Κύριλλο Τσερεβελάκη.

Στην ερώτηση αν θα επανέλθει από την Κρήτη όταν γίνει η δίκη για να παραστεί σ’ αυτήν, τόνισε «βεβαίως, δεν μπορώ να μην έλθω».

Για τις σπουδές, υπογράμμισε ότι «προχωρούν καλά, προχωρεί η εργασία, πιστεύω πρώτα ο Θεός να έχω τελειώσει και να την καταθέσω το Μάρτιο που πρέπει ή πιο μπροστά μάλλον».

Εμφανίσεις: 36638
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!