Ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση για μιναρέδες

ImageΟι χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης ζήτησαν σήμερα από τις ελβετικές αρχές "να ακυρώσουν την απόφαση

του δημοψηφίσματος" κατά των μιναρέδων φοβούμενοι "παρόμοιες απαγορεύσεις" στην Ευρώπη.

 

Οι πρεσβευτές των 56 χωρών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης παρουσίασαν σήμερα αυτό το αίτημα στον πρέσβη της Ελβετίας στον ΟΗΕ Νάντε Μαρτινέλι, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο πρέσβης του Πακιστάν στον ΟΗΕ Ζαμίρ Ακράμ.

 

"Υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης με ανάλογες απαγορεύσεις των μιναρέδων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχουν και άλλα σύμβολα της μουσουλμανικής θρησκείας", επεσήμανε ο πακιστανός διπλωμάτης.

 

"Οι αρχές της Ελβετίας πρέπει να μελετήσουν τα συνταγματικά ή νομικά μέσα που θα ακυρώσουν αυτή την απόφαση", δήλωσε ο διπλωμάτης σύμφωνα με τον οποίο "η κατάσταση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη", συνέχισε ο Ακράμ.

 

"Έχουν ήδη παρατηρηθεί βιαιότητες και βανδαλισμοί εναντίον του τζαμιού εδώ στη Γενεύη", υπενθύμισε ο πρέσβης, ενώ εκτίμησε ότι πρόκειται για μία "πολύ επικίνδυνη τάση".

 

"Η απειλή μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχουν ομάδες της Δεξιάς που θέλουν να στοχοποιήσουν την μουσουλμανική κοινότητα (...). Αυτό μπορεί να προκαλέσει βίαια επεισόδια εναντίον των μουσουλμανικών κοινοτήτων σε αυτές τις χώρες", προειδοποίησε. 
Εμφανίσεις: 36769
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!