Η "Αλληλεγγύη" έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στο Κονγκό

ImageΗ Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας,

απέστειλε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 5,5 τόνων ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής.

 

Υπό τη σκέπη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κονγκό και τις γειτονικές χώρες αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες ένα σύνθετο έργο με δύσκολες συνθήκες, καθώς στο πέρασμα του χρόνου η περιοχή έχει βιώσει πολλές φορές πολέμους, εμφύλιους σπαραγμούς και βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών.

 

Το ιεραποστολικό έργο αποτελεί αντίβαρο στα προβλήματα και τις κακουχίες για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που ζουν με στερήσεις.

 

Το έργο της  Μητρόπολης Κεντρώας Αφρικής σε αριθμούς  περιλαμβάνει 135 ενορίες, στις οποίες ιερουργούν 39 κληρικοί, 35 πρεσβύτεροι, 4 διάκονοι και 4 μοναχοί.

 

Οι ιεραποστολές εκτείνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα ή επαρχιακά κέντρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και στη Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην βελγικό Κονγκό).

 

Επίσης 700 μαθητές πηγαίνουν στα δύο δημοτικά σχολεία της Ιεραποστολής, στην Κανάνγκα και στην Τσιλούμπα.

 

Στην ίδια πόλη λειτουργεί ιατρικό κέντρο και ραδιοφωνικός σταθμός. Ακόμη 3 μεγάλους ναούς έχει η Κανάνγκα, του Αγ. Ανδρέα, της Αναλήψεως και της Αγ. Σοφίας και ακόμη δύο μικρότερους στα περίχωρα της πόλης.

 

Το 2007 στην Κινσάσα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρος Β, εγκαινίασε το Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο με τμήμα Θεολογίας.

 

Η ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούμενη από φαρμακευτικό υλικό, είδη ένδυσης, παιχνίδια και τρόφιμα έχει ως τελικό προορισμό το Κονγκό και αποβλέπει στην κάλυψη αναγκών των εμπερίστατων συνανθρώπων μας που διαβιούν εκεί.
Εμφανίσεις: 38237
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!