Επίσκεψη «Αλληλεγγύης» σε φυλακές

ImageΕπίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο της  Μ.Κ.Ο «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον  Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο 

Δήμτσα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας.

 

Ο Γενικός  Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» συνοδευόμενος από εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου επέδωσε στους κρατούμενους των φυλάκων Αυλώνας συμβολικά δώρα αγάπης εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

«Είμαστε κοντά σας, αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες σας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη τις επιθυμίες σας» τόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η «Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σωφρονιστικού καταστήματος  θα βοηθήσει στη δημιουργία χώρων άθλησης και εκπαίδευσης.

 

Ο Πρωτοσύγκελος της τοπικής Μητροπόλεως Αρχιμ. κ. Ιερόθεος Καλογερόπουλος με αφορμή το σημερινό εορτασμό του Αγίου Ελευθερίου αναφέρθηκε στη σημασία της ανθρώπινης ελευθερίας που όπως είπε «είναι κυρίως εσωτερική υπόθεση».

 

 

Επίσης με εντολή του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου θα εξαγοράστηκαν οι ποινές για τέσσερα άτομα που κρατούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Αυλώνας ενός Έλληνα, ενός Παλαιστινίου, ενός Αλβανού και ενός Αφγανού δίνοντας  έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στην πορεία της ζωής τους.

 

Επίσκεψη με το Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας

 

Το Κατάστημα  Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών  επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός  Διευθυντής της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεωργίου.

 

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως  τους ο  Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας είχαν συνάντηση με τη Δ/νση του σωφρονιστικού καταστήματος όπου ενημερώθηκαν για τις ανάγκες των κρατουμένων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

 

Ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος στην ομιλία του  αναφέρθηκε στο συμβολισμό της σημερινής ημέρας και παρότρυνε τις κρατούμενες να δημιουργήσουν στόχους, να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του σωφρονιστικού κέντρου προκειμένου με νέα δύναμη και εφόδια να συνεχίσουν τη ζωή τους.

 

Στη συνέχεια μαζί με  τον Γενικό Διευθυντή  της Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκαν τον ειδικό χώρο κράτησης γυναικών με παιδιά και μοίρασαν δώρα σε όλους.

 

«Στόχος μας» τόνισε ο κ. Δήμτσας, «είναι η επόμενη μέρα μετά την κράτηση. Να γνωρίζετε ότι στην Εκκλησία θα βρείτε πάντα μια ανοικτή αγκαλιά"

Εμφανίσεις: 44740
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!