Ολοκληρώνεται η επίσκεψη του Αναστασίου στο Βατικανό
- Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009
-
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr - 12:09
-
Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιου, με τον Πάπα Βενέδικτο XVI, στο Βατικανό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ολοκληρώνει, σήμερα, την πολυήμερη επίσκεψή του στο Βατικανό, που ξεκίνησε στις 3 Δεκεμβρίου 2009.
Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Αλβανίας έγινε δεκτός από τον Πάπα, την περασμένη Παρασκευή και στη συζήτηση που είχαν, ο Ποντίφικας εξέφρασε το θαυμασμό του για το παράδειγμα των Χριστιανών στην Αλβανία που, όπως είπε, κράτησαν ζωντανή την πίστη τους ακόμη και κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Χότζα.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η χριστιανοσύνη άφησε ανεξίτηλα ίχνη στον αλβανικό πολιτισμό.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο Πάπας είπε ακόμη πως "οι αδελφικές σχέσεις μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων αποτελούν έμπνευση για όλους τους Αλβανούς πολίτες και αποδεικνύουν ότι είναι δυνατό για τους χριστιανούς να ζουν αρμονικά".
Ο Ποντίφικας έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου και της Εκκλησίας της οποίας ηγείται, στην ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ καθολικών και ορθοδόξων.
Δεν παρέλειψε ακόμη, να σταθεί ιδιαίτερα σε δύο πρωτοβουλίες που, όπως είπε, μαρτυρούν έμπρακτα την εποικοδομητική θρησκευτική πραγματικότητα της Αλβανίας και είναι η ίδρυση της Διεθνούς Διαθρησκειακής Βιβλικής Εταιρίας και η δημιουργία της Επιτροπής για τις διαθρησκειακές σχέσεις.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έκανε λόγο για ένα ιστορικό γεγονός, επειδή, όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που επίσημη αντιπροσωπεία της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας επισκέπτεται την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
"Ο κόσμος σήμερα χρειάζεται μια νέα προσέγγιση μεταξύ των χριστιανών, καθώς ο θεολογικός διάλογος και η συμφιλίωση αποτελούν θεμελιώδες καθήκον όλων των εκκλησιαστικών ηγετών", υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
- Εμφανίσεις: 35221