Ορκωμοσία αποφοίτων Ανωτ. Εκκλ. Ακαδημίας Αθηνών

ImageΜε την καθιερωμένη τάξη, χθες Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, τελέστηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων

της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, στο Φιλιππείδιο ίδρυμα που στεγάζεται, στην Νέα Κηφισιά.

 

Η ορκωμοσία τελέστηκε, παρουσία του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, προέδρου της Εκκλησιαστικής Εστίας, του Πρωτοσυγκέλου του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Αττικής, Αρχιμανδρίτου κ. Ιεροθέου Καλογερόπουλου, του Προέδρου της Σχολής Αρχιμανδρίτη κ. Νικολάου Ιωαννίδη, των καθηγητών και φοιτητών.

 

Να σημειωθεί, ότι οι απόφοιτοι της χρονιάς 2008-2009 και όσοι από τις παλαιότερες χρονιές έκαναν εξομοίωση του πτυχίου τους, έδωσαν τον νενομισμένο όρκο τω πτυχιούχων.

 

Προηγούμενος είχε γίνει ειδική δέηση από τον Μητροπολίτη Σύρου κ Δωρόθεο, ο οποίος ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοιτήσαντες, επίσης αναγνώστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου από τον πρόεδρο της Σχολής.

 

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr» ακούγεται ότι επικρατεί ανησυχία ανάμεσα σε σπουδαστές και αποφοίτους, από την φερόμενη ως πρόταση της Πολιτείας προς την Εκκλησία, να μην χειροτονούνται νέοι Ιερείς λόγω των οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Εμφανίσεις: 36267
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!