Με λαμπρότητα αναμένεται η εορτή του Αγίου Ανδρέα

ImageΟ Νοέμβριος είναι για την Πάτρα o μήνας o αφιερωμένος στον  Άγιο Ανδρέα. Η ευλογημένη συνήθεια του εκκλησιασμού

στον Ναό του των σχολείων, προεορτίως οι εκδηλώσεις των Πρωτοκλητείων και οι ποικίλες ετοιμασίες για την μεγάλη πανήγυρη δίνουν ένα ιδιαίτερο τόνο στις καρδιές των πιστών.

 

Οι όλες εκδηλώσεις κορυφώνονται την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, όπου το πρωί θα τελεσθεί στον μεγαλοπρεπή Νέο Ιερό Ναό του Αγίου, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

 

Επίσης θα παραβρεθούν και θα συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις οι Συνοδικοί Αρχιερείς: Λήμνου και Αγίου Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος.

 

Ακόμη, έχουν προσκληθεί και θα παραστούν οι Αρχιερείς που δεν αποτελούν μέλη της Δ.Ι.Σ. και είναι οι: Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Σερρών κ. Θεολόγος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος κ. Χρυσόστομος.

 

Ακόμη έχει προσκληθεί να τιμήσει με την παρουσία του, τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, και ο Αχαιός Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γεώργιος Παπανδρέου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Παπανδρέου θα μετέβη στην Πάτρα εάν δεν προκύψει κάποια διεθνής υποχρέωση.

 

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου (παραμονή) είναι  αφιερωμένη στην τοπική Αγιολογία.

 

Το  πρωί και ώρα 7.30-10.30: Όρθρος - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

 

Λιτανευτική έξοδος της Αγίας Κάρας και  τοποθέτηση στο κέντρο του Ιερού  Ναού για προσκύνημα.

 

Το απόγευμα της ίδιας  ημέρας και ώρα 18.00: Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Εορτής Αγίου Ανδρέου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συγχοραστατούντων Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Αρχιερέων, προσκληθέντων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου  ώρα 22.00:  Ιερά Αγρυπνία.

 

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009, ώρα 7.30-10.30: Όρθρος - Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, προεξάρχοντος της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου  Λιτάνευσις της Αγίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου.

 

 «Ο  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Έκδοσις της Ιεράς Μητροπόλεως  Πατρών

 

Επιμέλεια εκδόσεως: Ι. Φ. Αθανασόπουλος, Στέφανος  Σκαρπέλλος, Αλέξανδρος  Κολλιόπουλος

 

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος γράφει στον πρόλογο: «Η  ανά χείρας έκδοση αποτελεί έκφραση  ευγνωμοσύνης προς το Σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου και διασώζει τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα κατά την ευλογημένη ενταύθα επίσκεψή του και παραδίδει στην ιστορία τις λεπτομέρειες της ευφροσύνης και της χαράς της τοπικής μας Εκκλησίας κατά τις ανεπανάληπτες εκείνες μέρες.».

 

Να  θυμίσουμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε επισκεφθεί την πόλη των Πατρών τον περυσινό Νοέμβριο στο πλαίσιο του εορτασμού  των εκατό χρόνων από την θεμελίωση  του νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου.

 

Πρόκειται για ένα πολύχρωμο και αρκετά προσεγμένο λεύκωμα, το οποίο απαριθμεί τα ευλογημένα εκείνα γεγονότα στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2008. 
Εμφανίσεις: 30120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!