Ο Αρχιεπίσκοπος Δουβλίνου εξέφρασε τη "ντροπή του"

ImageΑρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου Μάρτιν Ντιαρμουίντ εξέφρασε σήμερα τη "συγγνώμη, τη θλίψη και τη ντροπή του"

μετά τη δημοσίευση της έκθεσης στην οποία κατηγορείται η ιρλανδική καθολική Εκκλησία ότι έχει συγκαλύψει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που διαπράχθηκαν από ιερείς σε βάρος εκατοντάδων παιδιών .

 

"Εκφράζω σε κάθε ένα από τους παθόντες τη συγγνώμη, τη θλίψη και την ντροπή μου για αυτό που συνέβη", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος, που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του στο Δουβλίνο από το 2004, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση της καθολικής ιεραρχίας, η οποία απέκρυψε τις σεξουαλικές κακοποιήσεις και δεν ενημέρωσε την αστυνομία, τονίζοντας ότι "το κακό που προκλήθηκε στα παιδιά δεν μπορεί να διορθωθεί".

 

Στην έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα "υπογραμμίζονται τα καταστροφικά λάθη του παρελθόντος", δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος αναγνωρίζοντας ότι "καμία συγγνώμη δεν θα είναι ποτέ αρκετή" για τα θύματα.

 

Η επίσημη έκθεση των περίπου 700 σελίδων κατηγορεί την Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας ότι συγκάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση που έγινε από ιερείς της περιοχής του Δουβλίνου σε εκατοντάδες παιδιά, εδώ και πολλές δεκαετίες.

 

Η Ιρλανδική αστυνομία, η Gardai, κατηγορείται ότι έκανε τα στραβά μάτια για πολλές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση από ιερείς, κρίνοντας ότι δεν ήταν θέμα της αρμοδιότητας της.    
Εμφανίσεις: 26833
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!