Ξεκίνησαν οι εργασίες του Πανρωσικού Συνεδρίου

ImageΤις προοπτικές της ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των ορθοδόξων κρατών εξετάζει το διήμερο συνέδριο,

που διοργανώνει το Προσκυνηματικό Κέντρο τού Πατριαρχείου Μόσχας και άρχισε σήμερα τις εργασίες του, φιλοξενώντας αντιπροσωπείες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Αντιοχείας, καθώς και των Εκκλησιών Ελλάδας, Κύπρου, Βουλγαρίας, Σερβίας, Αιθιοπίας, της Νομαρχίας Σερρών κ.ά.

 

"Καλούμε τους ανθρώπους να απολαύσουν τους τόπους επιλογής των κι εγώ τη Ζάκυνθο, να απολαύσουν τον ήλιο, τη ζεστή θάλασσα, την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία και ενώ θα βρίσκονται σε αναψυχή, θα τους θυμίσουμε και την ψυχή, οδηγώντας τους στα ιερά και όσια της πίστεώς μας και στα ανεπανάληπτα μνημεία του πολιτισμού μας", είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Ζακύνθου, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελλαδικής Εκκλησίας.

 

Εκ μέρους του Πατριαρχείου Μόσχας χαιρέτισε τους συνέδρους ο Επίσκοπος Εγκοριέφσκι κ. Μάρκος, καλώντας τούς συμπατριώτες του προσκυνητές να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τις περιοχές, που επισκέπτονται, αναγεννώντας τις προαιώνιες προσκυνηματικές παραδόσεις της Ρωσίας.

 

Η Εκκλησία της Κύπρου εκπροσωπήθηκε από τον Χωρεπίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο, ο οποίος παρουσίασε τη ρωσική έκδοση του προσκυνηματικού οδηγού "Κύπρος - η νήσος των Αγίων", που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.
Εμφανίσεις: 31257
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!