Όχι στην Ρόδο τελικά το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

ImageΌνειρο ήταν και χάθηκε. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως που

δεν ξεχνά τις επαρχίες οι οποίες του ανήκουν όπως τα Δωδεκάνησα, διεκδικώντας τη διεξαγωγή κορυφαίων διαχριστιανικών ή διορθοδόξων συναντήσεων στην Ρόδο, τελικά δεν τα καταφέραμε.

 

Όπως έγραψε αποκλειστικά η 'δ', τον περασμένο Ιούλιο -και κάτω από άκρα μυστικότητα- βρέθηκαν στο νησί μας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, (υπέρτιμος και έξαρχος Δευτέρας Καππαδοκίας) καθώς και δύο μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που πραγματοποίησαν τριήμερες επαφές με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, είχε προτείνει ώστε οι εργασίες του Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που θα πραγματοποιηθεί το 2013, να γίνουν στην Ρόδο.

 

Υποψήφιες πόλεις με την Ρόδο για το Συνέδριο αυτό, ήταν η Δαμασκός και η Κορέα. Δυστυχώς -για εμάς- η τελευταία τα κατάφερε, αφού η κυβέρνησή της προσφέρθηκε να παρέχει κάθε ευκολία για να αποκτήσει την κορυφαία αυτή διοργάνωση!

 

Αν και η Ρόδος συγκέντρωνε όλα τα θετικά χαρακτηριστικά από κάθε άποψη, για φιλοξενία, συνεδριακούς χώρους για τη διεξαγωγή του συνεδρίου κ.λπ. τελικά, η Κορέα αναδείχθηκε νικήτρια.

 

Να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος, το Φανάρι δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, για τον τόπο του Συνεδρίου.

 

Ωστόσο, επειδή το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την διεξαγωγή ανάλογων εκδηλώσεων, συνεδρίων ή κορυφαίων συναντήσεων στην Ρόδο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο έτος να πραγματοποιηθεί μια διαχριστιανική συνάντηση με θέμα τον "Θεολογικό Διάλογο μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας". 
Εμφανίσεις: 28235
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!