Σε Ορμύλια και Άγ. Δημήτριο η γυναίκα του Μεντβέντεβ

ImageΑναχώρησε χθες το βράδυ, Σάββατο, από τη Θεσσαλονίκη, με ιδιωτικό αεροσκάφος της Ρωσικής Δημοκρατίας,

η Σβετλάνα Μεντβέντεβα, σύζυγος του Ρώσου προέδρου, Ντιμίτρι Μεντβέντεβ.

 

Η πρώτη κυρία της Ρωσίας βρισκόταν «ινκόγκνιτο» στη Βόρεια Ελλάδα από το βραδύ της Τετάρτης.

 

Συνοδευμένη από άντρες της ιδιωτικής της ασφάλειας επισκέφθηκε, την Πέμπτη, την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου από τουριστικό σκάφος θαύμασε από τη θάλασσα τα μοναστήρια στο Περιβόλι της Παναγίας.

 

Την Παρασκευή επισκέφθηκε το ιερό κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου ενημερώθηκε και για το έργο του Ιδρύματος Ορμύλια.

 

Η Σβετλάνα Μεντβέντεβα εξομολογείται πως πάντα ήθελε να επικοινωνήσει με τους Έλληνες: "Ακόμα κρατώ μέσα μου τα πρόσωπα των μοναχών, στο γυναικείο μοναστήρι, στην Ορμύλια Χαλκιδικής, με τις οποίες συνομίλησα και σκέφτηκα ότι, ίσως, και εμείς (στη Ρωσία) μπορέσουμε να συμβάλλουμε στην οικονομική στήριξη της μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στο έργο του Ιδρύματός του, αλλά και άλλων ιερών κοινοβίων, που είναι τόποι προορισμού για ορθόδοξους χριστιανούς προσκυνητές".

Το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε στο ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου παρέμενε για μιάμιση ώρα. Ξεναγήθηκε από τον πατέρα Ιωάννη και ακολούθως παρακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τον Άγιο Δημήτριο, που γιορτάζει η Ρωσία με το παλιό ημερολόγιο, στις 8 Οκτωβρίου.

 

Φορώντας στο κεφάλι μαντήλι, με ευλάβεια και με βλέμμα λαμπερό η Σβετλάνα Μεντβέντεβα άκουγε με μεγάλη προσοχή τον «ξεναγό» της, πατέρα Ιωάννη, ο οποίος έδωσε στη υψηλή προσκυνήτρια ένα βιβλίο - λεύκωμα για τον ναό του Αγίου Δημητρίου και μια εικόνα του Αγίου - δώρο για τη γιορτή του προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεβ. 
Εμφανίσεις: 51244
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!