Διεθνές συνέδριο για τον "Μέγα Βασίλειο" στη Ρουμανία

ImageΟ Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009 στο Βουκουρέστι, άνοιξε το Διεθνές

Συνέδριο "Ο Μέγας Βασίλειος, πατέρας και διδάσκαλος της Εκκλησίας».

 

Στους συμμετέχοντες της διάσκεψης απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Μόσχας, το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας.

 

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης (Ζιζιούλας), ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος (Βλάχος), ο πρωθιερέας Κωνσταντίν Κόμαν, ο πρωθιερέας Gonn Mak Gakin, οι Καθηγητές Στέλιος Παπαδόπουλος, Αιμιλιάν Ποπέσκου, Volker Drekoll, John Limans, Tudor Teoteoy.

 

 

Της αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Μόσχας ηγείται ο Αρχιεπίσκοπος Ριαζάν και Κασίμοβσκ κ. Παύλος. Στην αντιπροσωπεία παίρνουν μέρος οι υφηγητές της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, πρωθιερεύς Παύλος Βελικάνοφ και ο ηγούμενος Διονύσιος (Σσλιόνοφ), καθώς και ο επικεφαλής του Τμήματος της πατρολογίας του Ορθόδοξου Ανθρωπιστικού Πανεπιστημίου του Αγίου Τύχωνα, υφηγητής Π.Μ. Μιχάϊλοφ.

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα της έκθεσης σχετικά με τα χειρόγραφα του Μ. Βασιλείου, καθώς και η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Περγάμου, Ιωάννη (Ζιζιούλα) «Θεία Ευχαριστία. Επίσκοπος. Εκκλησία. Η ενότητα της Εκκλησίας στη Θεία Ευχαριστία και ο Επίσκοπος των I - III αιώνων».

 

Τέλος, να σημειωθεί, ότι το Διεθνές Συνέδριο θα διαρκέσει έως τις Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 20009.

  

Εμφανίσεις: 35651
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!