Όχι ακόμα στην αγιοποίηση του Πάπα Ιωάννη - Παύλου Β΄

ImageΗ διαδικασία για την αγιοποίηση του μακαριστού Ποντίφηκα Ιωάννη-Παύλου Β' δεν έχει περαιωθεί και καμία «επικείμενη

ανακοίνωση» δεν προβλέπεται για το θέμα αυτό, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Βατικανού.

 

Ο πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, οι οποίες τοποθετούν την αγιοποίηση του Κάρολ Βοϊτίλα τον ερχόμενο Μάιο, επικαλούμενη τη διαφωνία ανάμεσα στο Βατικανό και την Κρακοβία όσον αφορά την τοποθεσία της τελετής.

 

«Καμία ανακοίνωση δεν επίκειται. Η διαδικασία είναι μακρά», τόνισε ο πατήρ Λομπάρντι, τονίζοντας πως ακόμη υπολείπονται «αρκετά στάδια», μεταξύ των οποίων και «η ρήτρα των θαυμάτων», που απαιτείται για την αναγόρευση ενός προσώπου σε άγιο.

 

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε πως τον Μάιο ο Πάπας Βενέδικτος 16ος θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Πορτογαλία. Παράλληλα, τόνισε πως «δεν έχει κατατεθεί κανένα αίτημα από την πλευρά των Πολωνών» για μία πιθανή τελετή αγιοποίησης στην Κρακοβία, της οποίας ο Βοϊτίλα υπήρξε επίσκοπος από το 1963 έως το 1978.

 

«Ο Πάπας ανήκει στην οικουμενική Εκκλησία», τόνισε εξάλλου ο π. Λομπάρντι, απορρίπτοντας κάθε υπόθεση για αγιοποίησή του εκτός της Πόλεως του Βατικανού.

 

«Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία» για την αγιοποίηση του Ιωάννη-Παύλου, «κάνουμε μεν προόδους, αλλά χωρίς υπερβολική βιασύνη», πρόσθεσε. 
Εμφανίσεις: 32847
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!