Επιτίμιο ακοινωνησίας σε μοναχές επέβαλε ο Μεσσηνίας

ImageΤο επιτίμιο της ακοινωνησίας λόγω «ανυπακοής, απείθειας και απρεπούς συμπεριφοράς» επέβαλε στην γυναικεία

αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, η γυναικεία αδελφότητα «κατ΄ επανάληψιν υπέδειξεν εμπράκτως ανυπακοήν προς τα κελεύσματα της Εκκλησίας απείθεια προς τας υποδείξεις του επισκόπου και απρεπή συμπεριφορά προς τους εφημερίους - κληρικούς, οι οποίοι εξυπηρετούν τας λειτουργικάς και τας λατρευτικάς ανάγκας της Ιεράς Μονής».

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας αναφέρει:

 

«Επειδή η γυναικεία αδελφότητα της Ιεράς Μονής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας κατ’ επανάληψιν υπέδειξεν εμπράκτως ανυπακοήν προς τα κελεύσματα της Εκκλησίας, απείθεια προς τας υποδείξεις του επισκόπου και απρεπή συμπεριφορά προς τους εφημερίους - κληρικούς, οι οποίοι εξυπηρετούν τας λειτουργικάς και τας λατρευτικάς ανάγκας της Ιεράς Μονής και της αδελφότητος (ύβρεις, προπηλακισμοί, απειλαί κ.ά.), δυνάμει της υπ’ αριθμ. 78/29-10-2009 πράξεως του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου επιβάλλεται το κανονικόν και πνευματικόν επιτίμιον της ακοινωνησίας, έως ότου εμπράκτως επιδείξουν πνεύμα ταπεινώσεως και υπακοής προς την Εκκλησίαν και τον επίσκοπον και συμμορφωθώσιν εις τα υπό της εκκλησιαστικής και μοναχικής παραδόσεως οριζόμενα.

 

Ούτως, από της σήμερον και έως άρσεως του κανονικού επιτιμίου της ακοινωνησίας, απαγορεύεται η τέλεσις οποιασδήποτε λειτουργικής πράξεως, υπό οποιουδήποτε κληρικού της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ή άλλης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, εντός της Ιεράς Μονής, εις περίπτωσιν δε μη τηρήσεως είτε του επιτιμίου της ακοινωνησίας είτε της καθ’ υπέρβασιν λειτουργίας υπό κληρικού, θα υποβληθούν τα υπό των ιερών κανόνων οριζόμενα».
Εμφανίσεις: 80254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!