Δηλώσεις Eleuterio Fortino στην Romfea.gr

ImageΣτο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», μίλησε πριν από λίγο ο συνγραμματέας της Μικτής Επιτροπής

επί του διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών Eleuterio F. Fortino.

 

Ερωτηθείς ο π. Φορτίνο να κάνει μια δήλωση σχετικά με τον διάλογο, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Πάφο τόνισε: «Ο Θεολογικός διάλογος μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών είναι πάρα πολύ σοβαρός και δύσκολος, όμως είναι ωφέλιμος και απαραίτητος. Είναι απαραίτητος, διότι στο κόσμο σήμερα έχει σημασία ότι η Ρ/Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι που νομίζω ότι έχουμε την ίδια πίστη, είναι χωρισμένοι, δεν τελούν κοινή ευχαριστία αλλά ούτε έχουν μια κοινή μαρτυρία».

 

Επίσης ο π. Φορτίνο δήλωσε: «Εμείς από τη πλευρά μας, λέμε ότι η Εκκλησία σήμερα έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα σε μια εποχή εκκοσμίκευσης, και σε μια τέτοια εποχή εμείς να είμαστε διαχωρισμένοι.  Πως μπορούμε να πούμε τότε σ’ αυτούς που δεν πιστεύουν, ότι εμείς πιστεύουμε σε ένα Θεό που είναι ειρήνη και εμείς ως χριστιανοί δεν έχουμε κοινωνία».

 

Σε ερώτηση αν υπάρχουν δυσκολίες στο διάλογο ο κ. Φορτίνο τόνισε το εξής: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ρόλος του Επισκόπου Ρώμης, το οποίο συζητάμε όλες αυτές τις ημέρες εδώ στην Πάφο. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, διότι μετά από αυτό πρέπει να εξετάσουμε τον ρόλο του Επισκόπου Ρώμης στην 2η χιλιετία και μετά στην 3η χιλιετία. Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς, αλλά ο διάλογος εξελίσσεται σιγά – σιγά και πολύ προσεχτικά».

 

«Κύριε Πολυγένη, στον διάλογο αυτό χρειάζεται υπομονή, σύνεση, ηρεμία και αλληλοσεβασμός, μα πάνω απ΄ όλα αδελφική αγάπη μεταξύ των αντιπροσώπων», δήλωσε κλείνοντας ο π. Εleuterio Φορτίνο.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και η τελευταία συνεδρία της Μικτής Επιτροπής του διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρ/Καθολικών στη Κύπρο, και στις 17:00 τα μέλη της επιτροπής θα επισκεφθούν την Ιερά Μητρόπολη Πάφου.
Εμφανίσεις: 55433
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!