Στέκι τοξικομανών το Πανορθόδοξο Κέντρο στη Ρόδο

ImageΜείζον θέμα προέκυψε με την λειτουργία του λεγόμενου «Πανορθόδοξου Κέντρου» στην πόλη

της Ρόδου.

 

Πρόκειται -ουσιαστικά- για ένα οίκημα το οποίο κατασκευάστηκε με αποκλειστικό σκοπό να φιλοξενεί τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κάθε φορά που επρόκειτο να επισκεφθεί την Ρόδο.

 

Οι επισκέψεις ωστόσο του Πατριάρχη, ήταν και είναι πολύ σπάνιες στο νησί. Για τον λόγο αυτό, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος είχε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου, για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από σειρά ετών, παρεχώρησε την χρήση του ακινήτου στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, στα σχέδια της οποίας είναι να κατασκευαστεί στο ακίνητο μία εκκλησιαστική βιβλιοθήκη και μια αίθουσα 200 ατόμων που θα φιλοξενεί διάφορες συναντήσεις με  καθαρά εκκλησιαστικούς σκοπούς.

 

Ακόμη, σχεδιάζεται να στεγαστεί εκεί και ο ναός του Πολιούχου της πόλεως Ρόδου, Κωνσταντίνου του Υδραίου.

 

 

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, τοπική εφημερίδα στην Ρόδο, αποκάλυψε ότι το βοηθητικό κτίριο που βρίσκεται δίπλα από το Πανορθόδοξο Κέντρο,  μετετράπη σε στέκι τοξικομανών -λόγω εγκατάλειψης- παρουσιάζοντας μάλιστα φωτογραφίες που σοκάρουν, με σύριγγες από υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν εκεί.  

 

Γεγονός πάντως είναι ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη επαρκούς φύλαξης ενώ παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο εδώ και πολλά χρόνια.

 

Οι τοπικές αρχές και οι εκπρόσωποι που είναι μέλη της ειδικής επιτροπής του Πανορθόδοξου, έκαναν λόγο για την αναγκαιότητα της άμεσης αξιοποίησής του η οποία δεν προχωρά λόγω γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων. 
Εμφανίσεις: 19195
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!