Συνάντηση Ιορδανών υποτρόφων στην Ι.Μ. Φιλαδελφείας

ImageΤη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας,

η πρώτη συνάντηση των Ιορδανών υποτρόφων του προγράμματος υποτροφιών «Α. Μ. Βασίλισσα Ράνια» που εγκαινιάστηκε το 2005 στο πρότυπο Κολλέγιο Αριστείας «Athens Information Technology-AIT»στην Αθήνα.

Περισσότεροι από 40 απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών και των θερινών σχολείων του ΑΙΤ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, που σκοπό είχε να ενισχύσει τους δεσμούς της φιλίας και αλληλεγγύης τόσο μεταξύ των υποτρόφων όσο και μεταξύ των λαών της Ελλάδος και Ιορδανίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΙΤ κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος στην εναρκτήρια ομιλία του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη επιτυχία που έχει σημειώσει το πρόγραμμα υποτροφιών «Α.Μ. Βασίλισσα Ράνια» στο ΑΙΤ τα τέσσερα αυτά χρόνια, καθώς και τον ενθουσιασμό του για την συνέχιση του προγράμματος μέχρι το 2015.

Νωρίτερα της εκδήλωσης είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Ζησιμόπουλου με την Α.Μ Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας όπου και συμφωνήθηκε η συνέχιση του προγράμματος υποτροφιών στο ΑΙΤ για τα επόμενα 5 χρόνια.

 

Στην συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε η κα. Ντάνακαν Μάλχας, υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού του γραφείου της Α.Μ. Βασίλισσας Ράνια. Η κα. Μάλχας ευχαρίστησε το ΑΙΤ για την πολύτιμη συμβολή του μέσω του προγράμματος υποτροφιών τόσο στην ενδυνάμωση του διανοητικού κεφαλαίου της χώρας όσο και στην ενίσχυση των δεσμών των δύο παραδοσιακά φίλων λαών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, εξήρε τη σημασία της συνεργασίας του ΑΙΤ και του γραφείου της Α.Μ. Βασίλισσας Ράνια, μέσω του προγράμματος υποτροφιών και τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως σε τέτοιου είδους ενέργειες που συμβάλουν στην πρόοδο της νεολαίας και στην αντάμωση των λαών.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  και εκπροσώπησε τον Έλληνα Πρέσβη στο Αμμάν η επιτετραμμένη για θέματα Παιδείας κα. Ιωαννίδου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα υποτροφιών εγκαινιάστηκε το 2005 στο Athens Information Technology, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης της Α.Μ. Βασίλισσας Ράνια στην Ελλάδα, και από τότε περισσότεροι από 90 φοιτητές από την Ιορδανία έχουν σπουδάσει με υποτροφία στα μεταπτυχιακά προγράμματα και θερινά σχολεία του ΑΙΤ στην Αθήνα.

Το ΑΙΤ εξειδικεύεται  στην νέες τεχνολογίες της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, και συνεργάζεται με τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Carnegie Mellon και Harvard και με το πανεπιστήμιο Aalborg της Δανίας.

Τέλος, προσφέρει 3 μεταπτυχιακά προγράμματα, διδακτορικά προγράμματα σπουδών, θερινά σχολεία και σεμινάρια εκπαίδευσης στελεχών. 
Εμφανίσεις: 16086
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!