Στη Τουρκία χτίζουν "τζαμί του Αγίου Ιησού"

ImageΣτη τουρκική πόλη Ντιγιαρμπακίρ άρχισε η κατασκευή του πρώτου τζαμιού στον κόσμο που θα είναι αφιερωμένο

στον Ιησού Χριστό.

 

Σύμφωνα με Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, με τον τρόπο αυτό η μουσουλμανική κοινότητα, θέλει να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης προς τους εκπροσώπους των άλλων θρησκειών.

 

«Ο Ιησούς (Ίσα), τιμάται ως προφήτης και στον Ισλαμισμό και στο Χριστιανισμό - είπε ο υπεύθυνος για την κατασκευή, Μουσταφά Ουζούν. – Είναι μεγάλη χαρά για μας να αφιερώνουμε σ’ Αυτόν το τζαμί».

 

Επίσης, σύμφωνα με το Μουφτή της κοινότητας Abdulkerim Melik oglu,η αντίδραση του κοινού σ’ αυτή την απόφαση ήταν αντιφατική, αλλά πιο συχνά θετική.

 

Ο Μουφτής, με τη σειρά του, τόνισε ότι «ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι,  και γι’ αυτό τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει να αφιερώνουμε τζαμί σ’ Αυτόν».

 

Ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας στο Ντιγιαρμπακίρ, Yusuf Akbulut επαίνεσε την κίνηση ως "επαναστατική", τονίζοντας ότι πιθανόν είναι «η πρώτη φορά στην ιστορία, ένα τζαμί να αφιερώνεται στον Ιησού."

 

Ο προτεστάντης πάστορας Αχμέτ Gyuvener, είδε σ’ αυτή την κατασκευή τη χειρονομία ανεκτικότητας έναντι των Χριστιανών.

 

Στο Ντιγιαρμπακίρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στην νοτιοανατολική Τουρκία, και υπήρξε μια πολύ μεγάλη χριστιανική κοινότητα (κυρίως της Αρμενικής και της Συριακής Ορθοδόξων Εκκλησιών).

 

Το 1915, η κοινότητα αυτή υποβλήθηκε σε σκληρούς διωγμούς, με αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια σχεδόν να εξαφανιστεί.

 

Τέλος, να σημειωθεί, ότι σήμερα στη Τουρκία υπάρχουν πολλά τζαμιά, που έχουν το όνομα του Ίσα, αλλά δεν είναι αφιερωμένα στον Χριστό, αλλά σε ένα μουσουλμανικό πνευματικό πρόσωπο ο οποίος είχε αυτό το όνομα.
Εμφανίσεις: 19791
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!