Θεία Λειτουργία στο ναό του Ταξιάρχη στα Μοσχονήσια

ImageΣτον ερειπωμένο Μητροπολιτικό Ναό του Ταξιάρχη στα Μοσχονήσια, πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά

τα τελευταία χρόνια θεία λειτουργία.

 

Και αυτή τη φορά χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μοσχονησίων κ. Αποστόλου. Παρόντες από τη Μυτιλήνη ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Κύριλλος και πιστοί μεταξύ των οποίων και ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής.

 

Παρούσα ήταν και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Χαρά Σκολαρίκου και στελέχη του Προξενείου.

 

Φανερή η κατάνυξη αλλά και η συγκίνηση στα πρόσωπα των παρόντων σε μια τελετή που ξεκίνησε να πραγματοποιείται επί νομαρχίας Αλέκου Μαθιέλλη το 1997.

 

Της θείας λειτουργίας ακολούθησε μνημόσυνο στη μνήμη των Μοσχονησίων Ρωμιών που «έμειναν για πάντα στην πατρίδα».

 

Ο Μητροπολίτης Μοσχονησίων και Σχολάρχης της Μεγάλης Σχολής της Χάλκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους μετέφερε τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, συνεχάρη και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους σημερινούς Μυτιληνιούς ανάμεσα τους και απόγονοι των Μικρασιατών προσφύγων του 1922, που κάθε φορά δίνουν το παρόν και στηρίζουν έτσι την όλη προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη γείτονα χώρα.

 

«Ο Θεός, είπε ο κ. Απόστολος, ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει» και παρεκάλεσε όλους τους πιστούς να κρατήσουν μέσα στην καρδιά και τη ψυχή τους ζωντανές τις μνήμες της Μικρασίας και να μεγαλώσουν την αγάπη τους για την πατρογονική γη.
Εμφανίσεις: 17808
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!