Άγνωστο το μέλλον της δίκης της Ιεράς Μονής Πάτμου

ImageΑβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον της δίκης για τη διαβόητη υπόθεση των σκανδαλωδών αγοραπωλησιών ακινήτων

της Ιεράς Μονής Πάτμου που συνεχίζεται μετά από διακοπή του δικαστηρίου την 19η Οκτωβρίου 2009 ένεκα της απροθυμίας των μαρτύρων να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου.

 

Θυμίζουμε ότι από τους 72 μάρτυρες που περιλαμβάνει το κλητήριο θέσπισμα μόνο 9 παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη και να ζητηθεί να κληθούν εκ νέου για να καταθέσουν.

 

Κατηγορούμενος στην υπόθεση για υπεξαίρεση ποσού ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ' εξακολούθηση από εντολοδόχο και διαχειριστή ξένης περιουσίας είναι ο μοναχός Γεράσιμος Ελευθέριος Μιχελής.

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με τη λήψη κατάθεσης από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη κ. Αντίπα, κατά κόσμον Παύλο Νικηταρά.

 

Ακολούθησε η λήψη κατάθεσης από τον μάρτυρα Αμφιλόχιο Καμιτσή ο οποίος επέρριψε ευθύνες για το σκάνδαλο στον κατηγορούμενο αλλά και από τον επιθεωρητή της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης ΔΔ, NΠ και ΔEKO της Δ/νσης Oικονομικής Eπιθεώρησης του Yπουργείου Oικονομικών κ I. Aγιασοφίτη ο οποίος εκτίμησε το ύψος της ζημίας που υπέστη η Μονή από τις σκανδαλώδεις εκποιήσεις ακινήτων της στο εκπληκτικό ποσό των 1.515.691.297 δραχμών.

 

Στον κατηγορούμενο αποδίδεται η υπεξαίρεση του αντίτιμου της αξίας πώλησης 42 ακινήτων (37 ακινήτων τα οποία μεταβιβάστηκαν με συμβολαιογραφικά έγγραφα και 5 ακινήτων της Μονής για τα οποία δεν συντάχθηκαν συμβολαιογραφικά έγγραφα προς μεταβίβαση) και συγκεκριμένα ποσού 362.685,25 ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν σημειωθεί παραγραφές για αδικήματα που φέρονται να τελέστηκαν πριν το 1992.

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν κατ΄επανάληψη να κληθεί σε κατέθεση ο Πολύκαρπος Γρύλλης ο οποίος φέρεται να έχει συντάξει πίνακα αγοραπωλησιών γνωρίζοντας την υπόθεση εκ των έσω ενώ υπηρετούσε στη Μονή η οποία διαψεύδει σε πολλά σημεία τις διαπιστώσεις των επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών.
Εμφανίσεις: 24329
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!