Ρόδος: Διεθνές συνέδριο με θέμα "Διάλογοι Πολιτισμών"

ImageΕκπρόσωποι από όλους τους πολιτισμούς συναντιούνται στη Ρόδο, στο ετήσιο διεθνές συνέδριό τους με θέμα

"Διάλογοι πολιτισμών", που πραγματοποιείται από τις 8-12 Οκτωβρίου 2009.

 

Τα μέλη της διεθνούς συντονιστικής επιτροπής, Kamran Mofid Founder of the NGO "Globalization for the Common Good Initiative", Hans Koechler, Professor of Philosophy at the University of Innsbruck- President of the International Progress Organization (Austria)  και Alexey.M. Fokin, Ph.D. ,  General Secretary Deputy, Director of Public Relations Dept. World Public Forum "Dialogue of Civilizations” παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου το συνέδριο και τους στόχους του που δεν είναι άλλος από έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ των πολιτισμών.

 

Με την παρουσία ισχυρών ονομάτων όπως ο Πρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων  JSC, που είναι και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του WPF «Διάλογος των πολιτισμών» Vladimir Yakunin, ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Alfred Gusenbauer, η Αυτού Εξοχότης Βασιλιάς της Γκάνας Adamtey,  ο Πρίγκηπας Sixtus Henry of Bourbon-Parma (Spain), ο Αναπληρωτής Υπουργός  εξωτερικών της Ρωσίας Alexander Saltanov, ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Fernando Henrique Cardoso, ο πρώην γραμματέας εσωτερικών υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ Patrick Ho Chi-ping, ο ηγέτης του κόμματος Bharatiya Janata (India) Murli Manohar Joshi , ο Πρόεδρος του Brookings Institution (USA) Strobe Talbott, ο Ayatollah Mohammad-Ali Taskhiri (Ιράν), ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας για την οικονομική ανάπτυξη Department of Economic and Social Affairs of the United Nations Jomo Kwame Sundaram, ο Co-Chairman, Association for International Mobility (USA) Brunson McKinley, ο Καθηγητής της ρωσικής και ευρωπαϊκής πολιτικής στο πανεπιστήμιο του Κεντ (Μεγάλη Βρετανία) Richard Sakwa, ο Πρόεδρος του State Corporation Bank for Development and Foreign Economic Affairs (Vnesheconombank)” (Russia) Vladimir Dmitriev και πολλών  άλλων, το συνέδριο φιλοδοξεί να προωθήσει το διάλογο ανάμεσα σε  αντιπροσωπευτικούς διαφορετικούς πολιτισμούς.

 

Για το λόγο αυτό παρευρίσκονται εκπρόσωποι ομιλητές διαφορετικών πολισμών και θρησκειών. Η ιδέα ενός παγκόσμιου συνεδρίου με θέμα το διάλογο των πολιτισμών γεννήθηκε το 2002 από το Ρώσο, Vladimir Yakunin, τον Ινδό Jagdish Kapur και τον Έλληνα, Νικόλαο Παπανικολάου.

 

Το φόρουμ έγινε πραγματικότητα το Νοέμβριο του 2001με πρωτοβουλία του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν, Mohammad Hatami και ξεκίνησε το Μάιο του 2002 στη Μόσχα, ενώ συνέχισε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου στην Πετρούπολη με σκοπό να διασφαλίσει την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια.

 

 

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2003 με μεγάλη επιτυχία και από τότε πραγματοποιείται εκεί κάθε χρόνο. Στο φόρουμ συμμετέχουν 450 σύνεδροι από όλο τον κόσμο. Ενδιαφέρουσες ενότητες, πολλές ανοιχτές ομιλίες και πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με τιμώμενη χώρα φέτος την Περσία.

 

Το παγκόσμιο δημόσιο φόρουμ (WPF) «Διάλογος των πολιτισμών» ενώνει μη κυβερνητικούς οργανισμούς (NGOs), αντιπρόσωπους περιφερειακών δημόσιων και εθνικών οργάνων, μελών κοινωνικών οργανώσεων, διανοητές, εκπροσώπους από τον πολιτιστικό, πνευματικό και  επιχειρηματικό χώρο καθώς και αντιπρόσωπους διαφορετικών πολιτισμών και πολιτιστικών παραδόσεων, οι οποίοι μοιράζονται τις αρχές της αμοιβαίας ειλικρίνειας και του σεβασμού οι οποίες αποτελούν τη βάση του σύγχρονου διαλόγου των πολιτισμών.

 

Οι κύριοι σκοποί του φόρουμ είναι να ενώσει τις προσπάθειες της παγκόσμιας κοινότητας να προστατεύσουν τις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες της ανθρωπότητας, και να οργανώσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των σημαντικότερων πολιτισμών του μοντέρνου κόσμου.

 

Οι εργασίες του φόρουμ στοχεύουν στον καθορισμό, την ανάπτυξη και τη διάδοση των προτύπων διαλόγου, και την εισαγωγή του πνεύματος της συνεργασίας και την κατανόηση στη καθημερινή ζωή.

 

Το παγκόσμιο δημόσιο φόρουμ στοχεύει στη δημιουργία των αποτελεσματικών και δημοκρατικών οργάνων για να λύσει τα σφαιρικά προβλήματα και να εφαρμόσει τις εξελικτικές αλλαγές στη δομή της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Το φόρουμ υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο ΜΚΟ, καθώς επίσης και τα : Ηνωμένα Έθνη, ΟΥΝΕΣΚΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης, OPEC, OIC, ISESCO, ALECSO και πολλά ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο.  
Εμφανίσεις: 26234
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!