Μπλερ "Έκκληση για ενότητα των θρησκευτικών ηγετών"

ImageΟ ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για την Μέση Ανατολή Τόνι Μπλερ ζήτησε σήμερα από τους θρησκευτικούς ηγέτες

της Ιερουσαλήμ να απευθύνουν έκκληση για την υπεράσπιση του οικουμενικού χαρακτήρα της ιερής πόλης, την ώρα που οι εντάσεις στην περιοχή έχουν οξυνθεί τις τελευταίες ημέρες.

 

Ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ σχετικά με την κατανόηση των θρησκειών στο Πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν στην αμερικανική πρωτεύουσα, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε την θρησκευτική διάσταση της διένεξης στη Μέση Ανατολή.

 

"Επιδιώκουμε να επιτύχουμε μία ανακοίνωση των εβραίων, χριστιανών και μουσουλμάνων ηγετών της Ιερουσαλήμ αυτής τη πόλης που είναι ανοιχτή, τόπος λατρείας για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες", δήλωσε ο κ. Μπλερ.

 

"Αν δεν είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε αυτή τη διάσταση και να ενεργήσουμε ανάλογα, τότε πιστεύω ότι έχουμε αποτύχει", πρόσθεσε ο Τόνι Μπλερ.

 

"Λένε: Αυτό δεν είναι θρησκευτικό πρόβλημα, το γνωρίζετε. Είναι πολιτικό" ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος του Κουαρτέτου για την Μέση Ανατολή, σχετικά με τις συζητήσεις για τις δύο περιοχές.

 

Ο Τόνι Μπλερ διορίστηκε αντιπρόσωπος του διεθνούς Κουαρτέτου για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή τον Ιούνιο του 2007.
Εμφανίσεις: 16910
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!