Δωρεά αγαλμάτων στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας

ImageΤην πρόθεσή του να προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας τρία γλυπτά που απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Απόστολο Παύλο και τον Άγιο Λουκά

Συμφερουπόλεως του Ιατρού, ανακοίνωσε επίσημα ο πρόεδρος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας, παγκοσμίου φήμης καθηγητής Ζουράμπ Τσερετέλι (Ζ. Tsereteli), κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δοβρά στη Βέροια, το μεσημέρι της Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009.

 

Τον διάσημο  γλύπτη, ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει πολλά έργα που κοσμούν σημαντικές περιοχές ανά την υφήλιο, όπως το γλυπτό στο «σημείο 0» στο Μανχάταν των ΗΠΑ, όπου έγινε η τραγωδία των δίδυμων πύργων, υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας, οι βουλευτές του Νομού Μιχάλης Χαλκίδης, Ηλίας Φωτιάδης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, ο διοικητής του Β’ Σ.Σ. αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπαδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Ταξίαρχος Σταύρος Γαϊτανίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Πύραρχος Διονύσης Ντόβας, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας Αργύρης Γκαμπέσης, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας Χαλκού της Ρωσίας Στέφανος Κασίδης και ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας ΑΚΤΩΡ στη Ρωσία Σίμος Παναγιωτίδης.

 

 

Παρόντες στην υποδοχή ήταν επίσης ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παναγίας Δοβρά Αρχιμ. Παντελεήμων Κορφιωτάκης και πλήθος πατέρων της Μονής.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε  για την ευγενική χειρονομία του  προέδρου της Ακαδημίας Καλών  Τεχνών της Ρωσίας, ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα και συζητήθηκαν οι πιθανές θέσεις που θα τοποθετηθούν.

 

Ο κ. Τσερετέλι ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και έκανε μια μικρή παρουσίαση των έργων του σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής.

 

Όπως  προέκυψε από τη συζήτηση, θα παραδοθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα το άγαλμα του Απ. Παύλου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ σε επόμενη φάση, θα παραδοθεί και το άγαλμα του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, ο ναός του οποίου, άλλωστε, χτίζεται εντός της Μονής της Δοβρά.

 

Εμφανίσεις: 96166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!