"Μη ματαιοπονείτε για την εκκλησιαστική περιουσία"

ImageΣτην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», μίλησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Οικονομέα να του πει τι ψιθύρισε

στο αυτί του κ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ, απάντησε το εξής: «Του είπα επί λέξει, προσέξτε όσο μπορείτε το Μακεδονικό».

 

«Εδώ και χρόνια δεν γίνεται τίποτα, μην ματαιοπονείτε" ανέφερε επίσης σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μετά την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να επιβληθεί φόρος στην εκκλησιαστική περιουσία.

 

Ακόμη σημείωσε ότι το «θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας συζητείται εδώ και χρόνια δίχως όμως να έχει υλοποιηθεί κάτι» και επανέλαβε πως «τα κόμματα δεν θα πρέπει να εντάσσουν την εκκλησία στα προγράμματά τους και να μην γίνεται η υπόθεση αυτή αντικείμενο πολιτικής ή κομματικής εκμετάλλευσης».

 

Τόνισε, εξάλλου, ότι η εκκλησία φορολογείται για όλα τα αστικά ακίνητα, πληρώνοντας κανονικά το ΕΤΑΚ και σημείωσε ότι η συζήτηση αφορά στις λεγόμενες δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι Μονές και οι οποίες δεν αποδίδουν έσοδα.

 

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επεσήμανε, ότι «από τη Βουλή έχει ψηφιστεί νόμος για την ρύθμιση του θέματος και συμβούλεψε τους πολιτικούς: "Μη βάζετε τα χέρια σας στη φωτιά, θα καείτε".
Εμφανίσεις: 27002
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!