Ενθρόνιση Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ

ImageΧαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες ψηλά στον γερό – Όλυμπο, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009 το απόγευμα, όπου στην «έρημο» του Πυργετού,

και σε μία θαυμάσια δασώδη περιοχή, ανάμεσα στα χωριά Πυργετός και Αιγάνη, της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος ενθρόνισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Παπαλέξη, πρώτο Ηγούμενο της νεοσύστατης Ιεράς Μονής των Αγίων Ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης.

 

Στην τελετή παρέστησαν και ευλόγησαν τον Άγιο Καθηγούμενο και όλη τη Μοναστική Αδελφότητα και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ και Εδέσσης κ. Ιωήλ.

 

Μετά την  υποδοχή των αγίων Αρχιερέων, τελέσθηκε η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου και των Αγίων Ενδόξων Νεοφανών Μαρτύρων και Πολιούχων της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια παρουσία πολλών Ηγουμένων και Ηγουμενισσών, των εντιμοτάτων Αρχόντων της περιοχής και πολλών εκατοντάδων Χριστιανών από τη Λάρισα και τη γύρω περιοχή ακολούθησε η τελετή της Ενθρονίσεως του Αγίου Καθηγουμένου, Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου μέσα στο πανέμορφο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

 

 

Με πολλή συγκίνηση ο Καθηγούμενος ανήλθε στο θρόνο της Ιεράς Μονής, υποβασταζόμενος υπό των συμμοναστών του και εν συνεχεία αφού πρωτίστως ακούστηκαν όλα τα Απολυτίκια των Προστατών της Ιεράς Μονής, εκφωνήθηκαν πολύ σημαντικοί και πνευματικοί λόγοι από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο και το νεοενθρονισθέντα Πνευματικό Πατέρα και Καθοδηγητή της Ιεράς Μονής.

 

Ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας μίλησε για την όλη προσπάθεια ανεγέρσεως της Ιεράς αυτής Μονής, μέσα σε μια περίοδο κρίσεως και εκπτώσεως των ηθικών αξιών, και επαίνεσε ιδιαίτερα το ζήλο, την εργατικότητα και την πνευματική προκοπή του Γέροντος Διονυσίου, που με πολύ έντονο καθημερινό αγώνα, αναρίθμητους κόπους και θυσίες ανήγειρε ο ίδιος εξ ολοκλήρου την μεγάλη αυτή Μοναστική Κυψέλη, προκειμένου να δοξάζεται το όνομα του Αγίου Θεού, να υμνούνται οι τρεις μεγάλοι Άγιοι της Λέσβου και να αναπαύονται οι ψυχές όλων, κληρικών και λαϊκών.

 

 

Αντιφωνώντας, ο νεοεκλεγείς παμψηφεί υπό της Μοναστικής Αδελφότητος Άγιος Καθηγούμενος π. Διονύσιος, ευχαρίστησε δια θερμών λόγων το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, που ως αληθινός Πατέρας και Διδάσκαλος της αληθείας όλα αυτά τα χρόνια στήριξε το έργο της Ιεράς Μονής και αξιώθηκε ως πραγματικός και ουσιαστικός κτίτορας και πρωτεργάτης να δει ενσαρκούμενο το έργο που οραματίστηκε μέσα στην Ιερά Μητρόπολή του.

 

Στη συνέχεια έκαμε μια καταπληκτική Θεολογική προσέγγιση της αξίας του μοναχισμού και της μεγάλης προσφοράς του στο παρελθόν και στο σήμερα και παρουσίασε με έναν πολύ εύστοχο τρόπο τη συμβολή των Μοναχών και των Ιερομονάχων που υπηρετούν παράλληλα και στον κόσμο, στην πνευματική καλλιέργεια και κατάρτιση του σημερινού προβληματισμένου και πονεμένου ανθρώπου που διψά για πνευματική τροφή και ζητά απαντήσεις στα πολλά και ποικίλα υπαρξιακά του ερωτήματα.

 

Μετά τον πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και τον πολυχρονισμό του νεοενθρονισθέντος Αγίου Καθηγουμένου, Αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Παπαλέξη, που εψάλη υπό των Πατέρων της Μονής, ακολούθησε ξενάγηση στη νέα πτέρυγα της Μονής και λιτή δεξίωση στα δύο Αρχονταρίκια της Μονής προς τιμήν όλων των πολυπληθών ευλαβών προσκυνητών που είχαν κατακλύσει όλο το Μοναστήρι και που με παλμό ιδιαίτερο φώναξαν το «Άξιος», «Άξιος» στον πρώτο Καθηγούμενο της νέας αυτής Ιεράς και Μοναχικής Πολιτείας.

  

Εμφανίσεις: 27400
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!