Νέα Υόρκη: Θεμελίωση του ναού της Αγίας Μαρκέλλας

ImageΕκατοντάδες ομογενείς το πρωί της περασμένης Κυριακής συγκεντρώθηκαν στον ιερό ναό της Αγίας Μαρκέλλας,

στο Γουάνταγκ του Λογνκ Αϊλαντ και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τον αγιασμό και την θεμελίωση του νέου ναού.

 

Το θεμέλιο λίθο, τον οποίο είχε δωρίσει ο κ. Ισίδωρος Σιδερής, τοποθέτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με τον ιερατικώς προϊστάμενο, π. Σαράντη Λουλάκη, τον νυν πρόεδρο Γιώργο Λιλήκα, τους πρώην προέδρους και τους δωρητές και ευεργέτες της κοινότητας. Μετά την τελετή, οι πιστοί παρακάθισαν στο γεύμα που παρέθεσε η κοινότητα.

 

Η συμμετοχή του κόσμου, όπως επεσήμανε στον «Ε.Κ.» ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, π. Σαράντης Λουλάκης, ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των στελεχών της κοινότητας.

 

«Το έργο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητά μας να ανταποκριθεί καλύτερα στις αυξανόμενες ανάγκες των ενοριτών μας και στις απαιτήσεις της εποχής», επεσήμανε ο π. Σαράντης, ο οποίος διανύει το πέμπτο έτος της διακονίας στην εν λόγω κοινότητα.

 

Το έργο θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια μην υπολογίζοντας εδώ τις δωρεές των μελών σε οικοδομικό υλικό και θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις.

 

Η πρώτη φάση αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Αναφερόμενος στο ρυθμό της εκκλησίας ο π. Σαράντης επεσήμανε ότι θα είναι βυζαντινού ρυθμού με τρούλο.

 

Οι προσπάθειες για την ανέγερση του νέου ναού, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» έχουν ξεκινήσει χρόνια πριν, ενώ προ μερικών μηνών διοργανώθηκε μεγάλη ερανική εκδήλωση στο Sand Castle του Λονγκ Αϊλαντ στην οποία συμμετείχαν περίπου πεντακόσιοι ομογενείς.
Εμφανίσεις: 13787
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!