Ο Δρας Όλαβ Τβέιτ νέος Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε

ImageΟ 48χρονος Νορβηγός Θεολόγος και Πάστορας Δρας Όλαβ Φύξε Τβέιτ, εξελέγη 7ος κατά σειρά Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου

Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

 

«Το έργο αυτό πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι κλήση από Τον Θεό. Πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά μαζί», δήλωσε ο Δρας Τβέιτ στην ομιλία του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Ο Δρας Τβέιτ, τόνισε το πνεύμα της ενότητας που κυριάρχησε στην όλη διαδικασία και εξέφρασε την ελπίδα, ότι θα συνεχίσει να βασιλεύει στην όλη κοινή πορεία. Επίσης ο Δρας Τβέιτ, ζήτησε από όλα τα μέλη της επιτροπής να συνεχίσουν να προσεύχονται γι΄ αυτόν: «Παρακαλώ μην σταματήσετε».

 

Από το 2002, ο Δρ. Όλαβ Τβεϊτ είναι γενικός γραμματέας της Εκκλησίας της Νορβηγίας του Συμβουλίου σχετικά με τις Οικουμενικές και Διεθνείς Σχέσεις. Επίσης ο Δρας Τβέιτ είναι μέλος της Επιτροπής «Πίστις και Τάξις» του Π.Σ.Ε και στο διοικητικό συμβούλιο της εκτελεστικής επιτροπής του Χριστιανικού Συμβουλίου της Νορβηγίας.

 

«Η ατμόσφαιρα μετά την εκλογή, ήταν μια ατμόσφαιρα ελπίδας», δήλωσε ο Δρας Εμίλιο Κάστρο ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε.  μεταξύ 1985 και 1992. «Είμαι πεπεισμένος, ότι τα καλύτερα χρόνια για το Π.Σ.Ε είναι μπροστά μας», συνέχισε ο κ. Κάστρο.

 

Να σημειωθεί, πως ο Δρας Τβέιτ ήταν ένας από τους δύο υποψήφιους για την εκλογή Γενικού Γραμματέα του Π.Σ.Ε, ο άλλος υποψήφιος ήταν ο Δρας Πάρκ Σέονγ-Ουόν , θεολόγος από την Νότια Κορέα.

 

Ο Δρας Τβέιτ, αντικατέστησε τον Δρα Σάμουελ Κόμπια ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2008, είχε ενημερώσει την Κεντρική Επιτροπή ότι δεν θα επιδιώξει και δεύτερη θητεία. Ο Κόμπια ήταν Γενικός Γραμματέας του Π.Σ.Ε από το 2004.

 

Τέλος, στην συνεδρίαση συμμετείχαν και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ο Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος της Εκκλησίας της Κύπρυ.  

Σημείωση: Ο Δρας Όλαβ Τβέιτ έλαβε 84 ψήφους και θα αναλάβει καθήκοντα απο 1 Ιανουαρίου 2010.

Εμφανίσεις: 83665
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!