Σεραφείμ:Στηρίζουμε την εκστρατεία του Αρχιεπισκόπου

ImageΜε πόνο ψυχής και οδύνης ζήσαμε πάλι τις τραγικές καταστροφές των τελευταίων πυρκαγιών. Η πρωτοβουλία

του Μακαριωτάτου Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για αναδάσωση των καμένων περιοχών μας συγκίνησε όλους μας.

 

Την εκστρατεία αυτή οφείλουμε να τη στηρίξουμε όλοι μας, τόσο ο Ελληνισμός του Μητροπολιτικού Εθνικού χώρου, όσο κι ο απανταχού Απόδημος Ελληνισμός στις πέντε Ηπείρους του πλανήτη μας.

 

Χωρίς να σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε τη τεράστια ευαισθησία των διαχειριστών των 200,000,000 που συγκεντρώθηκαν από εισφορές στις καταστροφικές φωτιές του 2007, κάπου πρέπει να προβληματισθούμε που δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ένα ευρώ από το παραπάνω ποσό για την αναδάσωση.

 

Συγκεκριμένα στην  τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή της “ΝΕΤ Πρώτη Γραμμή” ο κ. Μολυβιάτης ανακοίνωσε ότι 70 εκατομμύρια αξιοποιούνται διά την αποκατάσταση των σπιτιών που κατεστράφησαν από τις φωτιές στο Νομό Ηλείας και αλλού, 80 εκατομμύρια για  έργα υποδομής πρόληψης πυρκαγιών, ως επίσης και για αντιπλημμυρικά έργα.

 

Για τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια, όπως είπε ο κ. Μολυβιάτης, γίνονται σκέψεις να διατηρηθούν σε ειδικό ταμείο για επείγουσες περιπτώσεις που συνδέονται με καταστροφικές πυρκαγιές.

 

Ήδη ανακοίνωσε ο κ. Μολυβιάτης ότι εισπράττονται ετησίως από τόκους 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Η προτεραιότητα να στηριχθούν οι άνθρωποι ως τα πρώτα θύματα των καταστροφικών φωτιών είναι κατανοητό, το ίδιο είναι κατανοητό κι η επιτέλεση έργων υποδομής για αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών και για πρόλειψη.

 

Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι που δεν διαθέσαμε μέχρι τώρα και ένα ποσό από το συνολικό κονδύλι των εισφορών για αναδάσωση.

 

Γι’ αυτό κάνω δημόσια πρόταση το υπόλοιπο ποσό των 50 εκατομμυρίων να διατεθεί μέσα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για την αναδάσωση.

 

Άλλωστε πολλοί από μας τους Αποδήμους κάναμε εισφορές με την ευχή να χρησιμοποιηθούν για την αναδάσωση.

 

Για παράδειγμα όταν με την Ηγεσία της Παροικίας μας της Νοτίου Αφρικής επισκεφθήκαμε πληγείσες περιοχές στο νομό Μεγαλουπόλεως χρησιμοποιήσαμε μέρος των εισφορών των Ελλήνων της Νοτίου Αφρικής για την αγορά δύο πυροσβεστικών οχημάτων, τα οποία όμως μπορούσαν ταυτόχρονα να τα χρησιμοποιούν και ως βυτιοφόρα για τη μεταφορά νερού για να ποτίζονται μικρά δεντρύλια που μόλις φυτεύθησαν σε καμένες περιοχές.

 

Η ευαισθησία μας να προστατευθεί το φυσικό Περιβάλλον κι συμβολή μας στην αποκατάσταση του στο βαθμό που μπορούμε με τις ασθενείς μας δυνάμεις προστατεύει και την ανθρώπινη ζωή και όλους μας. Γι’ αυτό η αναδάσωση πρέπει να καταστεί παγκόσμια εκστρατεία από όλους μας.

 

Κάνω ανοικτή πρόταση προς τον Πρόεδρο του ΣΑΕ, (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) κ. Ταμβάκη και στα Μέλη του Προεδρείου του σε συνεργασία και με τις τοπικές Εκκλησιαστικές Αρχές και τη τοπική Ηγεσία των Αποδήμων να στηρίξουμε όλοι μας την εκστρατεία που πρότεινε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για την αναδάσωση των καμένων περιοχών.

 

Είμαι σίγουρος ότι και στο Μητροπολιτικό χώρο του Έθνους, τόσο οι Μητροπόλεις όσο κι όλες Ενορίες κι όλα τα Σχολεία της Χώρας θα συμμετάσχουν στην εκστρατεία της αναδάσωσης με τη δεδροφύτευση, κατόπιν κάποιου συντονιστικού προγραμματισμού μερικών δετρυλλίων δίνοντας μάλιστα στο μέρος αυτό το όνομα της ενορίας τους ή του σχολείου τους.

 

Το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς οι Απόδημοι. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα που τα παιδιά μας θα υπερηφανεύονται για τους γονείς τους.

Εμφανίσεις: 40767
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!