Αναγκαία η βελτίωση των δρόμων στο Άγιον Όρος

ImageΗ διαδρομή από το λιμανάκι της Δάφνης του Aγίου Oρους προς τις Καρυές είναι σχετικά άνετη για τον επισκέπτη, που τη

διασχίζει με λεωφορείο κινούμενο σε χωματόδρομο δρόμο, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα του Σιγγιτικού Κόλπου και του επιβλητικού Άθω.

 

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με όσους επιθυμούν να επισκεφθούν στη συνέχεια μοναστήρια, σκήτες και κελιά διάσπαρτα στη Χερσόνησο του Άθω.

 

Καθώς τα ιδιωτικά μεταφορικά μέσα απαγορεύονται, η μετακίνηση γίνεται με μίνι μπας και κυρίως με φορτηγάκια (UNIMAK), που χρησιμοποιούν οι μοναχοί για τη μεταφορά ξυλείας και των απαραιτήτων για την καθημερινή τους ζωή.

 

Ένα τέτοιο όχημα μετέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας τους 25 προσκυνητές από τον αρσανά της Ι. Μ. Αγ. Παύλου στο Μοναστήρι, όταν, σε μια απότομη ανηφορική στροφή, η ρυμουλκούμενη πλατφόρμα του αποκολλήθηκε και στη συνέχεια ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας επιβάτης, να τραυματιστούν σοβαρά δύο και ελαφρότερα άλλοι 16.

 

Το προχθεσινό δυστύχημα -δεν είναι το μοναδικό που καταγράφεται στο Άγιον Όρος- ενισχύει τον προβληματισμό στη μοναστική πολιτεία για τις μετακινήσεις των δεκάδων χιλιάδων προσκυνητών που επισκέπτονται ετησίως την Αθωνική Πολιτεία.

 

Οι Αγιορείτες θεωρούν αναγκαία τη βελτίωση του οδικού δικτύου και τη συγκρότηση μηχανισμού για την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και τον έλεγχο της μηχανολογικής κατάστασης των οχημάτων.

 

«Πρέπει να τεθούν κάποιοι κανόνες, η κατάσταση στο θέμα των δρόμων και των αυτοκινήτων είναι τριτοκοσμική», τόνισε αγιορείτικη πηγή, σημειώνοντας τη μη υλοποιημένη υπόσχεση της πολιτείας για τη χορήγηση ποσού για την τσιμεντόστρωση του δρόμου Δάφνης-Καρυών. 
Εμφανίσεις: 51655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!