Eορτασμοί της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα

ImageΜε ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία και συμμετοχή χιλιάδων πιστών επώνυμων και ανώνυμων από τις χώρες τις πρώην ΕΣΣΔ και την Ελλάδα,

θα πραγματοποιηθεί και φέτος Προσκύνημα στην Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

 

Ειδικότερα, στο Προσκύνημα που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη φορά με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Συντονιστή της Ε΄ Περιφέρειας του ΣΑΕ και Βουλευτή της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ιβάν Σαββίδη αναμένεται να συμμετάσχουν πλέον των 2.000 πιστών.

 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 14 Αυγούστου από την Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά Βερμίου Ημαθίας για να κορυφωθούν την επομένη 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου.

 

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου, μετά το πέρας του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, δι’ ευχών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας και Καμπανίας κ. Παντελεήμων θα παραδώσει στον Συντονιστή της Περιφέρειας αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά για να μεταφερθεί στον Πόντο.

 

Αργότερα την ίδια ημέρα και κατά τη διάρκεια του Επισήμου Δείπνου, ο κ. Ιβάν Σαββίδης θα τιμηθεί από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά κ. Γεώργιο Τανιμανίδη με το Χρυσό Μετάλλιο της Σουμελιώτισσας για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό.

 

Την επομένη 15 Αυγούστου, στις 07:00 θα καταπλεύσει στην Τραπεζούντα πλοίο από το Σότσι της Ρωσίας που θα μεταφέρει 500 πιστούς κυρίως μέλη της Ελληνικής Νεολαίας.

 

Την ίδια περίπου ώρα αναμένονται να αφιχθούν στην Τραπεζούντα πάνω από 30 λεωφορεία από την Ελλάδα, την Γεωργία και την Αρμενία. Στις 08:00 θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας δύο ειδικές πτήσεις από τη Μόσχα και το Ροστόβ της Ρωσίας.

 

Στις 09:00 με ειδική πτήση από τη Θεσσαλονίκη θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Τραπεζούντας ο Συντονιστής της Περιφέρειας κ. Ιβάν Σαββίδης, συνοδευόμενος από επισήμους και δημοσιογράφους και μεταφέροντας το αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας.

 

Το σύνολο των προσκυνητών θα μεταβεί οδικώς στους πρόποδες του όρους Μελά όπου βρίσκεται η Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά. Θα σχηματισθεί πομπή και με επικεφαλής την εικόνα της Παναγίας θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα στα Άγια των Αγίων του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Ανοιχτή Πανηγυρική Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Ε΄ Περιφέρειας, καθώς και του Συντονιστικού Συμβουλίου της Νεολαίας.

 

Στις 16:00 θα ξεκινήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με συμμετοχή συγκροτημάτων της Νεολαίας που θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Εμφανίσεις: 34861
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!