Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Τριπόλεως και Κούρας Ηλίας

ImageΤην Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009 εκοίμηθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και Κούρας Ηλίας Korban,

του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

 

Το σεπτό του λείψανο ενταφιάστηκε με όλες τις αρμόζουσες τιμές στο μητροπολιτικό νεκροταφείο της Τριπόλεως κάτω από την Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου.

 

Στον ίδιο Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε και η εξόδιος ακολουθία την Κυριακή 2 Αυγούστου ώρα 5 το απόγευμα πρωτοστατούντος του Θεοφιλεστάτου Πατριάρχου Αντιοχείας Ιγνατίου Δ΄.

 

Συμπαραστάθηκαν μητροπολίτες της Πατριαρχικής Έδρας ,επίσκοποι ,ιερείς ,διάκονοι και εκπρόσωποι των άλλων χριστιανικών δογμάτων.

 

Να αναφερθεί ότι με την παρουσία τους, τίμησαν τον εκλιπόντα ορθόδοξο Αρχιερέα προσωπικότητες του Ισλάμ.

 

Εις την τελετή παρέστησαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας του Λιβάνου Michel Souleiman ο υπουργός Tarek Mitri.Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής Nabil Mpari ,ο Robert Fadel. Εκ μέρους του λιβανέζου πρωθυπουργού Saad Harriri ο Atef Majdalani.

 

Παρέστη επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Farid Makari, αξιωματούχοι και πλήθος κόσμου.

 

Για την προσωπικότητα του εκλιπόντος, το έργο  και την πνευματική υποθήκη που άφησε ομίλησε μετά το πέρας της τελετής ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος.

 

Άνθρωπος τον οποίο γνώριζα από παιδί ο εκλιπών διακρινόταν δια την γλυκύτητα της φωνής του και το μειλίχιο των κινήσεων και του χαρακτήρος του δίχως να υστερεί εις την βαρύτητα του πνευματικού του αναστήματος!

 

Επί των ημερών του η Ιερά Μητρόπολις Τριπόλεως αναγεννήθηκε με έργα φιλανθρωπίας ,σχολεία ,τεχνικά ιδρύματα ,κέντρα υγείας, χώρους περίθαλψης ατόμων με νοητική στέρηση, γηροκομεία και σχολή εκκλησιαστικής μουσικής!

Αιωνία του η Μνήμη!

 

Τέλος, να σημειωθεί, πως μέτα την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Ηλία ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιγνάτιος δέχτηκε τα συλλυπητήρια στο σαλόνι της Μητροπόλεως. 
Εμφανίσεις: 54582
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!