Αποκαλυπτήρια ανδριάντα μακαριστού Μητροπολίτη Κώου

ImageΤην Κυριακή 9 Αυγούστου 2009, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη

Κώου κυρού Ναθαναήλ, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου, πνευματικού αναστήματος του εκλιπόντος.

 

Συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ ο Β΄, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. κ. Ναθαναήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και πλήθος κληρικών, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγιναν στον προ του Μητροπολιτκού Μεγάρου « Ευαγγελισμός» χώρο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Ιεράρχη, που φιλοτέχνησε ο Καλύμνιος καλλιτέχνης Σακελλάρης Κουτούζης και είναι προϊόν πρωτοβουλίας μίας πλειάδας πνευματικών τέκνων του μακαριστού Ιεράρχη και της συνδρομής διαφόρων Κώων.

 

Πρώτος μίλησε ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, εκδότης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΩ», εκ μέρους της επιτροπής πρωτοβουλίας που αποτελούν οι: Ζαχαρίας Τσιρπανλής, Αριστείδης Ζαμάγιας, Μιχάλης Σωμός, Β. Χατζηβασιλείου, Κώστας Μωρές, Ανδρέας Χατζημιχαήλ, Κώστας Λεοντίου, Ματθαίος Καζαμίας, Μαρία Φορόζη, Γιώργος Σοφός και Γιάννης Ιωαννίδης. Μετά αναγνώσθηκε το πρακτικό του Δήμου Κω για την παραχώρηση του χώρου.

 

 

Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Κω κ.Γεώργιος Κυρίτσης και, τέλος, εμφανώς συγκινημένος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος.

 

Στην ομιλία του ο κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε λεπτομερώς και εμπεριστατωμένα στη ζωή και το έργο του εκλεκτού Ιεράρχη, ο οποίος υπήρξε « ιεροπρεπής, ευλαβής, φιλακόλουθος, σεμνός και ταπεινός προ του θυσιαστηρίου και ένδακρυς όταν μνημόνευε υπέρ υγείας και σωτηρίας του υπό της χάριτος του Θεού εμπιστευθέντος αυτώ ποιμνίου, ο μεμετρημένος Ιεράρχης, ο έχων πεπαρησιασμένην την γνώμην, ευθαρσώς, προ ουδενός ορρωδών , δια το συμφέρον της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

Όλα ταύτα απόρροια μακροχρονίου διακονίας εν τη Εκκλησία, θεοφιλούς προσφοράς εις την υπηρεσίαν του ανθρώπου και αφοσιώσεως εις τον Θεόσωστον θεσμόν της Εκκλησίας και του Πανσέπτου Θρόνου», ο Ιεράρχης που τόσο αγάπησε αλλά και αγαπήθηκε από το λαό της Κω.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Μοναχή Μαριάμ, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Νικόλαος Ζωίδης, η Έπαρχος Κω- Νισύρου κ. Μαρία Κυπραίου, ο Δήμαρχος Κω κ. Γεώργιος Κυρίτσης, ο Ταξίαρχος, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

  

Εμφανίσεις: 39384
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!