Έκλεψαν τεμάχια ιερών λειψάνων από τη Σκήτη Αγ. Ανδρέα

ImageΈνα θλιβερό γεγονός συνέβη χθες στη καρδιά του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στη Σκήτη

του Αγίου Ανδρέα, η οποία ανήκει στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι εισέβαλαν ως προσκυνητές στην Σκήτη και αφαίρεσαν τεμάχια από ιερά λείψανα, τα οποία ανήκαν στην Σκήτη του Αγίου Ανδρέου.

 

Ακόμη πληροφορίες λένε, ότι ο χώρος στον οποίο βρισκόταν τα ιερά λείψανα ήταν ανοιχτός για όλους τους προσκυνητές, άγνωστο όμως είναι το πως οι δράστες παραβίασαν την κλειδαριά της λάρνακας και αφαίρεσαν τα τεμάχια των ιερών λειψάνων.

 

Μοναχός του Αγίου όρους μιλώντας στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», μας ενημέρωσε ότι «Το γεγονός συνέβη χθες, και πρόκειται για ξύσματα ιερών λειψάνων. Σήμερα έγινε από την Σκήτη καταγγελία στην αστυνομία, η οποία τώρα διεξάγει εκτεταμένες έρευνες σε όλο το Άγιον Όρος και στο Τελωνείο».

 

Σκήτη Αγίου Ανδρέου:

 

Πολύ κοντά στις Καρυές, στον δρόμο που συνδέει τις Καρυές με την Δάφνη, μπορεί να βρει κανείς την Ρωσική σκήτη του Αγίου Ανδρέα, η οποία ανήκει στη μονή Βατοπαιδίου.

 

Είναι ένα τεράστιο κτίριο που ακολουθεί το αρχιτεκτονικό παράδειγμα των μοναστηριών του Άθω, δηλ. περιβάλλεται από ψηλά κτήρια που έχουν θέα προς την εσωτερική αυλή.

 

Στο κέντρο της αυλής βρίσκεται η κύρια εκκλησία. Καλείται σκήτη επειδή σύμφωνα με την παράδοση του Όρους Άθως δεν είναι δυνατό να βρεθούν νέα μοναστήρια, εκτός από αυτά της βυζαντινής εποχής.

 

Χτίστηκε με την χρηματοδότηση του Ρώσου Τσάρου και πολλοί Ρώσοι μοναχοί έζησαν ασκητικά εδώ. Πράγματι, πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, η σκήτη κατοικήθηκε από περίπου 700 μοναχούς.

 

Σήμερα 20 έλληνες μοναχοί κατοικούν εδώ και έχουν την ευθύνη της αναβίωσης της σκήτης, της διατήρησης των εικόνων και της συντήρησης των εγκαταστάσεων.

 

Η κεντρική εκκλησία της σκήτης αφιερώνεται στον Άγιο Ανδρέα. Χτίστηκε το 1867 σύμφωνα με το ύφος των μοναστηριών του Άθωνα.
Εμφανίσεις: 25285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!