Ζητούνται εξηγήσεις για την αγοραπωλησία

ImageΜεγάλη απήχηση όσο και ανησυχία σε εκκλησιαστικούς κύκλους προκάλεσε το χθεσινό, αποκλειστικό δημοσίευμα της «Free Sunday» αναφορικά

με την αγοραπωλησία εκκλησιαστικού οικοπέδου στη Βουλιαγμένη.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε, αλλά και με βάση νεότερα στοιχεία, καταπατητής της συγκεκριμένης έκτασης -και δημοτικός υπάλληλος στο επάγγελμα- που είχε όμως αποβληθεί από το χώρο μετά από δύο δίκες αγόρασε τον προηγούμενο μήνα 4 στρέμματα αντί 14 εκατομμυρίων ευρώ (η εφημερίδα μας δημοσίευσε το ένα από τα τρία συμβόλαια, με τίμημα 4,5 εκατ.).

 

Εντός του Συνοδικού Μεγάρου, όπου έλαβε χώρα το συγκεκριμένο συμβόλαιο, και πριν περάσουν λίγα λεπτά υπογράφεται και δεύτερο συμβόλαιο μεταπώλησης του οικοπέδου, αυτήν τη φορά μεταξύ του αγοραστή και τριών off shore εταιρειών (κατ’ ουσίαν πρόκειται για την ίδια εταιρεία, αφού έχουν κοινή διεύθυνση και εκπρόσωπο).

 

Σε εκκλησιαστικό χώρο

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος αγοραστής κατέβαλε περί τα 15,5 εκατομμύρια προκειμένου να αγοράσει την έκταση.

 

Η διαδικασία αλλά, κυρίως, το γεγονός ότι οι υπογραφές για τη δεύτερη αγοραπωλησία μπήκαν μέσα σε έναν εκκλησιαστικό χώρο είναι κάτι που έχει ενοχλήσει μεγάλη ομάδα ιεραρχών, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να πληροφορηθούν τις λεπτομέρειες του δημοσιεύματος.

 

Κάποιοι, δε, σκοπεύουν να ζητήσουν εξηγήσεις για το περιστατικό τις επόμενες ημέρες είτε ακόμη και στην τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο.

 

Στον αντίποδα, αρμόδιοι εκκλησιαστικοί παράγοντες αντιμετώπιζαν με ειρωνεία τις αποκαλύψεις, ισχυριζόμενοι ότι όλες οι διαδικασίες περιβάλλονται από νομιμότητα. Ακόμη και αν είναι έτσι, όμως, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί η Εκκλησία της Ελλάδος προτίμησε να προχωρήσει σε «συμβιβαστική εκποίηση» με έναν αποβληθέντα καταπατητή και όχι σε δημόσιο πλειστηριασμό.

 

Στην περίπτωση αυτή και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι ήταν περισσότεροι του ενός, τότε θα μπορούσε κανείς να εικάσει ότι το προσφερόμενο τίμημα θα ήταν μεγαλύτερο.Καθώς όμως ακούγονται πολλά και για πολλούς (εμπλεκόμενους και μη στα δύο συμβόλαια), είναι προφανές ότι η Ιερά Σύνοδος καλείται να πάρει θέση εγγράφως, με την οποία θα αποσαφηνίζει αν καλύπτει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

 

Η πρωτοφανής υπόθεση απασχόλησε ήδη και άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως το ραδιοφωνικό σταθμό Flash και το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Romfea.gr". 
Εμφανίσεις: 65385
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!