Ψευδής καταγγελία για παρενόχληση νεαρού από ιερέα

ImageΣτα ποινικά δικαστήρια οδηγείται μια υπόθεση καταγγελιών δύο μελών του πολιτιστικού συλλόγου Κρητηνίας

(στη Ρόδο) σε βάρος Αρχιμανδρίτη που εμφανίστηκε να έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά νεαρό Ροδίτη με αποτέλεσμα να κινηθεί σχετική άτυπη έρευνα από την ηγεσία της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.

 

Ο εμφανιζόμενος ως θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον κληρικό όχι μόνο διέψευσε τους ισχυρισμούς των δύο μελών του πολιτιστικού συλλόγου αλλά προχώρησε χθες (Δευτέρα 27.7.09) στην υποβολή μηνύσεως σε βάρος τους υποστηρίζοντας ότι τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής του δυσφήμισης.

 

Τα δύο μέλη του πολιτιστικού συλλόγου φέρονται να κατήγγειλαν συγκεκριμένα τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009, παρουσία του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου του Δήμου Αταβύρου, στην Μητρόπολη Ρόδου, ότι στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κρητηνίας, την περίοδο που ο ένας ιδιώτης τοποθετούσε κλιματιστικά με τον βοηθό του στην εκκλησία, ο ιερέας παρενόχλησε σεξουαλικά τον κάτοικο Ρόδου.

 

Την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος κάλεσε τον πατέρα του εμφανιζόμενου ως θύματος για να διαπιστωθεί η αλήθεια και τον ρώτησε αν πραγματικά είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά ο γιός του από τον ιερέα.

 

Ο πατέρας του μηνυτή εξεμάνη, μένοντας έκπληκτος με την ασύστολη και ψευδή καταγγελία και τότε ο Μητροπολίτης Ρόδου ζήτησε στις 3 Ιουνίου 2009 να δει τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και τον πατέρα του εμφανιζόμενου ως θύματος, γιατί το θέμα ήταν αρκετά σοβαρό.

 

Στη συνάντηση που ακολούθησε παρευρίσκοντο ο Μητροπολίτης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου και ο πατέρας του εμφανιζόμενου ως θύματος.

 

Μετά από ασφυκτικές πιέσεις του Μητροπολίτη ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, φέρεται να αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι το γεγονός ήταν ψευδές, τότε ο Μητροπολίτης απαίτησε να ζητήσει συγγνώμη από τον πατέρα του καταγγελλόμενου ως θύματος.

 

Ο δε Αρχιερατικός Επίτροπος του υπέδειξε να βγει στο χωριό και να διαψεύσει το γεγονός που διαδόθηκε σε όλο το Δήμο, και έθιξε την τιμή και την υπόληψή του, πράγμα το οποίο, όπως τονίζει ο εμφανιζόμενος ως σεξουαλικώς κακοποιηθείς από τον ιερέα, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

 

Ο πατέρας του νεαρού Ροδίτη επιμένει στην άσκηση της μήνυσης καθώς εξευτελίστηκε το παιδί του στη μικρή κοινωνία του δημοτικού διαμερίσματος της περιοχής.

 

Ως αφορμή για την διασπορά της ψευδούς καταγγελίας και της κατασυκοφάντησης του νεαρού στάθηκε σύμφωνα με τον ίδιο το γεγονός ότι μεταξύ του ιερέα του χωριού και του Πολιτιστικού Συλλόγου, έχει ξεσπάσει κόντρα επειδή ο κληρικός αντιδρούσε στην παραχώρηση του κτιρίου του παλιού σχολείου.

 

Ο νεαρός επισημαίνει δε ότι ουδέποτε μετέβη για να τοποθετήσει κλιματιστικά στην εκκλησία και ούτε δούλεψε ποτέ σ΄ αυτήν πλην όμως αναίτια πλήρωσε ακριβά και πληρώνει ακόμη την κόντρα του ιερέα και του συλλόγου.

 

Τονίζει δε ότι ντρέπεται πλέον να κυκλοφορήσει στο χωριό αφού τα δύο μέλη του πολιτιστικού, δόλια και πονηρά σκεπτόμενοι για να εξοντώσουν τον ιερέα, σπίλωσαν την τιμή του προκαλώντας σάλο στη μικρή κοινωνία στην οποία εμφανίστηκε ως σεξουαλικό θύμα του ιερέα πράγμα που διαψεύδει ομοίως κατηγορηματικά. 
Εμφανίσεις: 49711
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!