Ξάνα στόχος επίθεσης ορθόδοξος ναός στο Σαράγεβο

ImageΟ Σερβικός ορθόδοξος ιερός ναός της Μεταμορφώσεως του Κύριου στο Σαράγεβο, έγινε χθες για ακόμη μια φορά

στόχος επίθεσης από ιερόσυλους.

 

Συγκεκριμένα οι ιερόσυλοι προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο εσωτερικό του ναού, αφαίρεσαν χρήματα και τάματα πιστών και βεβήλωσαν την ιερότητα της εκκλησίας, ζωγραφίζοντας στους εξωτερικούς τοίχους διάφορα γκράφιτι με αισχρά συνθήματα.

 

Να αναφερθεί, πως τα τελευταία οχτώ χρόνια έχουν καταγραφεί πάνω από είκοσι τέτοια περιστατικά, που είχαν στόχο τον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως στο Σαράγεβο.

 

«Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με τις διαρρήξεις και τις βεβηλώσεις, αλλά και πως να βάλουμε ένα τέλος στη κατάσταση αυτή» τόνισε ο προϊστάμενος του ναού π. Γιατράν Ντανίλοβιτς.

 

Επίσης ο π. Γιατράν σχολιάζοντας το θλιβερό γεγονός, ανέφερε ότι η ψυχολογική πίεση είναι πολύ χειρότερη από τις υλικές ζημίες: «Ξέρετε πόσο δύσκολο  είναι -  κάθε πρωί να πηγαίνεις στο ναό και στο δρόμο να έχεις το φόβο, ότι πάλι θα δεις να είναι όλα σπασμένα, η εκκλησία να είναι ζωγραφισμένη από γκράφιτι αλλά και ο ναός να είναι βεβηλωμένος από τους ιερόσυλους».

 

Τέλος, να σημειωθεί, πως οι αρχές της πόλης του Σαράγεβο σύντομα θα τηρήσουν την υπόσχεση που αφορά τη φύλαξη του αρχαίου αυτού ναού, αλλά και την 24ωρη κάλυψη της περιοχής με κλειστό κύκλωμα κάμερας.
Εμφανίσεις: 50080
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!