Αποκλειστικές Φωτογραφίες από τη Λυών "3"

ImageΛΥΩΝ - Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνάντηση των αντιπροσωπειών των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην 13η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC-KEK)

στη Λυών (Γαλλία).

 

Κατά την διάρκεια της Διορθόδοξης συνάντησης τα μέλη των Ορθοδόξων αντιπροσωπειών ενημερώθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Μιχαήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ για την αυριανή άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Λυών, με σκοπό να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

 

Ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στην Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα της Λυών, ενώ θα έχει την ευκαιρία να καταθέσει τις εμπειρίες του αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον του ΚΕΚ.

 

Το λόγο έλαβε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλίν και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος ο οποίος ευχαρίστησε τις Ορθόδοξες Εκκλησίες για την στήριξη που παρέχουν στην Εκκλησία της Εσθονίας, ενώ ευχήθηκε και για την επάνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, με σκοπό, όπως ο ίδιος επεσήμανε,  την από κοινού μαρτυρία της ορθοδόξου πίστεως.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με παρέμβαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της παρουσίας των Ορθοδόξων Εκκλησιών στις οικουμενικές συνάξεις, ως μια ουσιαστική μαρτυρία της Ορθόδοξης πίστης στα δρώμενα του 21ου αιώνα, ενός αιώνα που αλλάζει καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς.

 

 

Ο Μακαριώτατος, με αφορμή το θέμα της Γενικής Συνέλευσης «Καλεσμένοι σε μία εν Χριστώ ελπίδα», τόνισε επίσης ότι η συμμετοχή των Ορθοδόξων στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών αποτελεί μια πηγή ελπίδας τόσο για την Ευρώπη όσο και για ολόκληρο τον κόσμο.

 









ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ "ROMFEA.GR" ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! 
Εμφανίσεις: 23932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!