Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου στη Πρίγκηπο

Image
Πριγκ/σων Ιάκωβος
Το Σάββατο 11 Ιουλίου, θα λάβουν χώρα στην ιστορική νήσο Πρίγκηπο της Προποντίδος, τα επίσημα Θυρανοίξια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού

του Αγίου Δημητρίου, τα οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.  Βαρθολομαίος.

 

Να αναφερθεί πως ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου είχε υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές, από τον καταστροφικό σεισμό της Νικομηδείας, τό 1999.

 

Χάρη όμως στη γενναιόδωρη προσφορά ενός ευσεβούς δωρητού, ο Ναός επισκευάσθηκε εκ βάθρων και θα αποδοθεί πάλι προς λατρευτική χρήση στους πιστούς της Μητροπολιτικής Περιφερείας αλλά και σε όλους τους Ορθόδοξους προσκυνητές.

 

Το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου στο Ναό θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα λάβουν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μοσχονησίων κ. Απόστολος και στην οποία θά  προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος.

 

Τέλος να αναφερθεί πως στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει σήμερα και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, προκειμένου να παραστεί στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, τα οποία όπως αναφέραμε θα τελέσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.

Εμφανίσεις: 41605
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!