Διακοπές και «λίγη δουλειά» για τον Πάπα Βενέδικτο

ImageΜετά τη σημαντική συνάντηση με τον  Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την πρόσφατη δημοσίευση της τρίτης Εγκυκλίου του με τίτλο «Αγάπη εν αληθεία» (Caritas in veritate),

ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ έφθασε χθές, 13 Ιουλίου 2009, στην τοποθεσία Les Combes di Introd, στην πεδιάδα της Αόστα, στη Βόρεια Ιταλία, για δυο βδομάδες ξεκούρασης.

 

Όπως δήλωσε κι ο ίδιος στους 40 δημοσιογράφους που τον περίμεναν, «θα είναι διακοπές ξεκούρασης και λίγης εργασίας, αλλά κυρίως ξεκούρασης».

 

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, να κάνει μια αποτίμηση της συνάντησης κορυφής G8, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη σεισμόπληκτη Ιταλική πόλη Λ’ Άκουιλα, απάντησε: «Μου φαίνεται ότι πήγαν όλα πολύ καλά».

 

Το σπίτι που φιλοξενείται ο Πάπας Βενέδικτος είναι χτισμένο με ξύλο και πέτρα, ανήκει στους Σαλεσιανούς Πατέρες, βρίσκεται σε ύψος 1.200 μέτρων και αντικρίζει το φημισμένο Λευκό Όρος ( Mont Blanc), το πιο ψηλό της Ευρώπης.

 

Εκεί, ανάμεσα σε περιπάτους και προσευχές, σε ξεκούραση και ενασχόληση με το αγαπημένο του πιάνο (και ιδιαίτερα με κομμάτια του Μότσαρτ), ο Πάπας θα ασχοληθεί με τη συγγραφή του δεύτερου τόμου του ήδη διάσημου βιβλίου του «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

 

Τέλος στις 29 Ιουλίου θα επιστρέψει στη θερινή παπική κατοικία, στο Καστέλ Γκαντόλφο, 3 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, για το υπόλοιπο των θερινών διακοπών.

Εμφανίσεις: 66024
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!