Αναπτυξιακή βοήθεια στην Αφρική ζητά ο Πάπας

ImageΜε επιστολή του προς τον Ιταλό Πρωθυπουργό κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Πάπας Βενέδικτος 16ος , κάλεσε την G8

να ενισχύσει περισσότερο την αναπτυξιακή βοήθεια προς την Αφρική.

 

Ακόμη ο Πάπας Βενέδικτος επισήμανε επίσης πως τα μέτρα που εφαρμόζονται για την έξοδο από την οικονομική κρίση δεν θα είναι αποτελεσματικά παρά μόνο αν έχουν και μια «ηθική αξία».

 

Ο Πάπας μεταξύ άλλων επισημαίνει στην επιστολή του «Θέλω να απευθύνω έκκληση στις χώρες-μέλη της G8, στις άλλες χώρες που θα συμμετέχουν στη σύνοδο (8 ως 10 Ιουλίου στην Λ' Ακουίλα) και σε όλες τις κυβερνήσεις να προσφέρουν αναπτυξιακή βοήθεια, όχι μόνο λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά επειδή αυτή είναι μια από τους βασικούς τρόπους επίλυσης».

 

Η Ιταλία έχει καλέσει να συμμετέχουν την τελευταία ημέρα της συνόδου 40 χώρες και οργανισμούς, ανάμεσά τους και αφρικανικά κράτη, πρωτοβουλία που ο πάπας χαρακτήρισε σημαντική πρόοδο.

 

«Η οικονομική κρίση απειλεί με ακύρωση ή δραστική μείωση των σχεδίων διεθνούς βοήθειας, ειδικά προς την Αφρική και τις αναπτυσσόμενες χώρες», επισήμανε ο Βενέδικτος XVI.

 

Τέλος ο Ποντίφικας κατέληξε «Είναι αναγκαίο να εξετάσουμε προσεκτικά όλα τα θέματα, όχι μόνο αυτά που προωθούν οι σημαντικότερες και περισσότερο αναπτυγμένες χώρες. Ας ακούσουμε τη φωνή της Αφρικής και τον λιγότερο αναπτυγμένων χωρών».
Εμφανίσεις: 38753
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!