Ο Αρχιεπίσκοπος κήρυξε την έναρξη των ΙΕ΄ Παυλείων

ImageΤην έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Οικογένεια: Παύλεια Θεολογία και σύγχρονη θεώρηση»

κήρυξε χθες το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

 

Στην αρχή της εναρκτήριας εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος διάβασε χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίο εκπροσωπούσε, ενώ στη συνέχεια η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην πόλη.

 

Ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους εκπροσώπους των Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, αναφέρθηκε στο θεσμό των Παυλείων και στους λόγους που επιλέχθηκε η οικογένεια ως το κεντρικό θέμα στο Επιστημονικό Συνέδριο, ενώ κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα μέλη της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, τις τοπικές αρχές, τους ιερείς και τον κόσμο που τίμησε όλες τις εκδηλώσεις των Παυλείων, αλλά και την χθεσινή επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση.

 

Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβηκε στο Βήμα και αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη για την όλη οργάνωση τον Μητροπολίτη Βεροίας και τους συνεργάτες τους, μίλησε για την ανάγκη να τεθεί επί τάπητος το θέμα της οικογένειας, καθώς σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, φαίνεται πως ο θεσμός αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

 

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ακολούθως, κάλεσε στην εξέδρα τους Ημαθιώτες Ολυμπιονίκες των Special Olympics του περασμένου Φεβρουαρίου, τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε μετάλλια και επαίνους.

 

Μετά το σύντομο διάλλειμα, ακολούθησε η καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Όλη η Ελλάδα μια οικογένεια».

 

 

Χαιρετισμό στην έναρξή της απηύθυνε ο διάσημος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας και ο ποιητής Δημήτρης Μπρούχος, οι οποίοι κατά το παρελθόν παρουσίασαν Ορατόριο σχετικά με τον Απ. Παύλο, καθώς το cd του Ορατορίου παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή εκδήλωση.

 

Ακολούθησε η Βυζαντινή και Παραδοσιακή Χορωδία της Μητρόπολης, η παραδοσιακή ορχήστρα του Ωδείου Νάουσας και τα αδέρφια από την Κύπρο Νίκολας και Χριστίνα Μεταξά, γνωστοί από τις καλλιτεχνικές τους επιδόσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν οι Βουλευτές Ημαθίας Ηλίας Φωτιάδης και Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Σταύρος Γαϊτανίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας Διονύσης Ντόβας και εκπρόσωπος του διοικητή του Β’ Σ.Σ. Επίσης, έντεκα Μητροπολίτες που εκπροσώπησαν ισάριθμα Πατριαρχεία και Αυτοκέφαλες Εκκλησίες (Οικουμενικό Πατριαρχείο και Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, Ρωσίας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας και Εκκλησίες Κύπρου, Ελλάδος και Πολωνίας), καθώς και οι Μητροπολίτες Φλωρίνης Θεόκλητος, Εδέσσης Ιωήλ, Κοζάνης Παύλος, Σισανίου Παύλος και Θερμών Δημήτριος.

 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιουνίου, ενώ από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα της εορτής του Απ. Παύλου, με τον υπαίθριο Διορθόδοξο Αρχιερατικό Εσπερινό, στο Βήμα του Απ. Παύλου, στη Βέροια.

  

Εμφανίσεις: 61666
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!