Ο Ελληνομαθής Μητρ. Κασσοβίας Γεώργιος στην Μυτιλήνη

ImageΓια την εορτή πάντων των εν Λέσβω Αγίων προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, ήρθε στην Ελλάδα

και θα μεταβεί σήμερα στην Μυτιλήνη, ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας των Χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας.

 

Συμφώνα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν από τις 14 Ιουνίου με λατρευτικές  τελετές σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις του νησιού, το Σάββατο στις 7 το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός στο Ναό του Αγίου Θεράποντος, επί παρουσία και των δύο Μητροπολιτών του νησιού Μυθήμνης κ. Χρυσοστόμου και Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και με την συμμετοχή του κλήρου και των δύο Μητροπόλεων.

 

Μετά τον Εσπερινό θα γίνει  λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων και Εικόνων από του Ναού στην προκυμαία όπου θα γίνει δέησις και αρτοκλασία.

 

Την επομένη 21 Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης θα γίνει  πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή και των προαναφερθέντων Μητροπολιτών επί του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου του Βυζαντίου στο κέντρο του Ναού.

 

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος, Τσέχος την καταγωγή, είναι πολύγλωσσος  έχει σπουδάσει στην Ρωσία και την Ελλάδα και μετά την παραμονή του στην Μυτιλήνη, θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασε, επιστρέφοντας στην επαρχία του, που βρίσκεται στην Σλοβακία.

 

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα συναντήθηκε με Εκκλησιαστικούς παράγοντες και σε περιθώριο δείπνου που του παρατέθηκε, συνάντησε και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Εμφανίσεις: 31350
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!