Έκδοση αφιερωμένη στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο

ImageΈκδοση αφιερωμένη στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Μητρόπολη

Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

 

Πρόκειται για τα Πρακτικά της Μοναστικής Συνάξεως που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Παναγίας Σουμελά, στις 5 Ιουνίου 2007 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΙΓ΄ Παύλεια, παρουσία του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

 

Η Σύναξη αυτή έμελε να είναι η τελευταία εκδήλωση που παραβρέθηκε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος πριν γίνει η διάγνωση της ασθένειάς του.

 

Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και τον λόγο για την αφιέρωση της εκδόσεως στη μνήμη του μακαριστού Χριστοδούλου.

 

Όπως γράφει και στον πρόλογο του βιβλίου ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων «Τον παρόντα Τόμο ευλαβώς αφιερώνουμε στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος ευλόγησε αυτοπροσώπως τις εργασίες της Μοναστικής Συνάξεως.

 

Η παρουσία του μεταξύ των μοναχών συνέβη δύο μόλις ημέρες πριν την είσοδό του στο νοσοκομείο και τη διάγνωση της ασθενείας, που υπέμεινε με καρτερία, θάρρος και αξιοπρέπεια».

 

Ο Τόμος εκδόθηκε με χορηγία του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» και επιμέλεια του Αρχιμ. Γεωργίου Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Βεροίας και Καθηγητή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

 

Η επίσημη παρουσίαση της έκδοσης έγινε σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, κατά τη διάρκεια της φετινής Μοναστικής Συνάξεως, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Βεροίας, στο πλαίσιο των ΙΕ΄ Παυλείων. 
Εμφανίσεις: 68261
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!