Την Ρόδο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος

ImageΡΟΔΟΣ - Σταθερό παραμένει το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σχετικά με τη διεξαγωγή κορυφαίων Διαχριστιανικών

συναντήσεων στο Νησί της Ρόδου.

 

Για τον λόγο αυτό -και κάτω από άκρα μυστικότητα- βρέθηκαν στο νησί αυτές τις ημέρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, (υπέρτιμος και έξαρχος Δευτέρας Καππαδοκίας), καθώς και δύο μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που πραγματοποίησαν τριήμερες επαφές με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της 'δ' ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, σχεδιάζει να προτείνει ώστε οι εργασίες του Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που θα πραγματοποιηθεί το 2013, να γίνουν σε μία από τις περιοχές ευθύνης του Πατριαρχείου -μεταξύ των οποίων είναι και τα Δωδεκάνησα.

 

Για τον λόγο αυτό, βρίσκεται σε αναζήτηση μιας περιοχής που θα μπορέσει να φιλοξενήσει την κορυφαία αυτή χριστιανική διοργάνωση όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από Προτεσταντικές, Ορθόδοξες, Αγγλικανικές και άλλες εκκλησίες.

 

Να σημειωθεί πάντως, ότι μέχρι στιγμής το Φανάρι δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε και δήλωση για την προετοιμασία ή για τον τόπο του Συνεδρίου, αφού εκτιμάται ότι είναι ακόμη νωρίς.

 

Ωστόσο, οι 'διερευνητικές κινήσεις' συνεχίζονται, και η αντιπροσωπεία ενδέχεται να επισκεφθεί και άλλες περιοχές της χώρας.

 

Μόλις πέρσι τον Φεβρουάριο του 2008, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από το Σαμπεζύ της Γενεύης, όπου είχαν γίνει οι εργασίες για την συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Εκκλησιών, το είχε χαρακτηρίσει ως:

 

«Ιδανικό τόπον συναντήσεως Εκκλησιών από διαφορετικούς ορίζοντας και ανήκουσαι εις μεγάλη ποικιλία θεολογικών και εκκλησιολογικών παραδόσεων» ενώ είχε επισημάνει τον διάλογο που είναι απαραίτητος μέσα στο Π.Σ.Ε.

 

Ποιο είναι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών

 

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Αγγλ. World Council of Churches, συντομογρ. ΠΣΕ) είναι μια διεθνής χριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας, ο λεγόμενος «Οικουμενισμός».

 

Ιδρύθηκε τις 23 Αυγούστου 1948 και έχει σήμερα ως μέλη περισσότερες από 340 Προτεσταντικές, Ορθόδοξες, Αγγλικανικές και άλλες εκκλησίες σε περισσότερες από 100 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς.

 

Οι μόνες Ορθόδοξες εκκλησίες που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη ήταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου.

 

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αν και δεν είναι εκκλησία-μέλος, συνεργάζεται στενά με το ΠΣΕ, στο οποίο αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους.

 

Το ανώτατο διοικητικό σώμα του Συμβουλίου είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία συνέρχεται ανά επτά (7) χρόνια.
Εμφανίσεις: 56501
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!