Μνημόσυνο για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου

ImageΤην Κυριακή 31 Μαΐου 2009, και ώρα 10.30 η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, μετά από

την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνεχίζουσα την παράδοση, τελεί εις τον ιερόν Ναό του Πολιούχου Αγίου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Αρχιερατικό Μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, προς τιμή και μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ.

 

Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στις 29 Μαΐου το 1453 εφονεύθη μαχόμενος και ανθιστάμενος ηρωικός εις τους επιδρομείς και επιδόξους κατακτητές της Βασιλίδος των πόλεων.

 

Μετά του ηρωικού και μάρτυρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ένδοξο Πρωτεύουσα αξιωματούχοι και άνδρες, ιερός κλήρος  και λαός πολύς.

Το μνημόσυνο τελείται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ηρωικού χριστιανού αυτοκράτορα, και υπέρ των ψυχών πάντων των μετ’ αυτού πεσόντων.

 

Η ειρηνική και οφειλετική αυτή εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας, της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, που υπήρξε συμπρωτεύουσα της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, υπαγορεύεται από το ιστορικόν χρέος προς τους προγόνους μας και από την αναγκαιότητα εξ αιτίας των καιρών να προβάλλονται τα μεγάλα παραδείγματα της φιλοπατρίας και της αυτοθυσίας αυτών προς μίμηση υπό πάντων.

 

Τέλος στο ιερό Μνημόσυνο προσκαλούνται να συμμετάσχουν πάντες όσοι επιθυμούν εκ των Αρχών, ο ιερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός.
Εμφανίσεις: 48000
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!