Έκθεση αγιογραφίας με τίτλο "Ύδωρ αλλόμενον"

ImageΑύριο Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009, στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών

Σπουδών στην Αθήνα (Αναπήρων Πολέμου 9), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης έργων αγιογραφίας με τον τίτλο «Ύδωρ αλλόμενον».

 

Τα έργα είναι φιλοτεχνημένα από την αγιογράφο Ανθή Βαλσαμάκη και μαθήτριες του εργαστηρίου της.

 

Συνιστούν θεματική ενότητα με αναφορά στη σχέση της ορθόδοξης βυζαντινής αγιογραφίας με το περιβάλλον και ειδικότερα στον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύεται η σημασία του νερού για τον άνθρωπο.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει 15 ημέρες και θα είναι δυνατή η ξενάγηση μεμονωμένων προσώπων ή / και ομάδων μετά από συνεννόηση.

 

 

Το σύνολο των εσόδων από τη διάθεση των εικόνων θα υποστηρίξει τις εργασίες ανέγερσης σχολικού κτηρίου στην Πολιτεία ΙΜΟ της Ανατολικής Νιγηρίας, οι οποίες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Νιγηρίας.

 

Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιλαμβάνει χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας, κ. Αλεξάνδρου, σύντομη εισήγηση με προβολή των εικόνων από την κ. Ανθή Βαλσαμάκη, και ολοκληρώνεται με τροπάρια που αναφέρονται στο υδάτινο στοιχείο του περιβάλλοντος από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη Διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική υποστήριξη των: ΛΑΝΑ ΜΑΝΔΥΛΑ – ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ, ΙΔΡΥΜΑ Α.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ και της εταιρείας SYNOLIC.

 

Η είσοδος την ημέρα των εγκαινίων θα γίνεται με επίδειξη της σχετικής πρόσκλησης.

 

Πληροφορίες: 210 275 0755, 6932 384496.

Εμφανίσεις: 63087
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!