Ο Τζό Μπάιντεν επισκέφθηκε Σερβικό Μοναστήρι

Image
Ι.Μ. Ντέτσανι
ΣΕΡΒΙΑ -Το Μοναστήρι Βίσοκι Ντέτσανι στο Κόσσοβο επισκέφθηκε, σήμερα, ο Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Κυβέρνησης, κ. Τζόσεφ Μπάϊντεν, ο οποίος πραγματοποιεί

επίσκεψη στο Κόσσοβο, μια ημέρα μετά τις επαφές που είχε με τις Σερβικές αρχές, στο Βελιγράδι.

 

Από το μοναστήρι, ο Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Κυβέρνησης εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Δυτικά Βαλκάνια θα ενταχθούν σύντομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και η προοπτική αυτή θα έχει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Μπάιντεν επισήμανε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το μοναστήρι και παρατήρησε πως υπήρξαν πολλές θετικές αλλαγές από την τελευταία του επίσκεψη.

 

Τόνισε δε πως ο πρωτοσύγκελος πατέρας Σάββας Γιάνιτς, και οι μοναχοί που εγκαταβιούν εκεί έχουν δημιουργήσει ένα πνευματικό καταφύγιο για όλους όσοι το χρειάζονται.

 

Ο Πρωτοσύγκελος κ. Σάββας (αναπληρωτής του Ηγούμενου), ενημέρωσε τον κ. Μπαϊντεν σχετικά με την καθημερινή ζωή αυτού του Ορθοδοξου Μοναστηριού, καθώς και σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου.

 

Ακόμη ο κ. Σάββας υπέδειξε στις συνομιλίες, την ανάγκη προστασίας των Ανθρωπίνων και περιουσιακών Δικαιωμάτων των εκεί Σέρβων, και την ανάγκη διαφύλαξης της Σερβικής πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο.

 

Τέλος να αναφερθεί, πως Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης κ. Αρτέμιος δήλωσε ότι «δεν δίνει ευλογία» για επίσκεψη Μπάιντεν σήμερα στο μοναστήρι του Ντέτσανι, όπως είχε σχεδιαστεί να επισκεφτεί κατά τη σημερινή παραμονή του στο Κόσσοβο, όπου εκεί οι Αλβανοί τού ετοίμασαν μεγαλοπρεπή υποδοχή.

Εμφανίσεις: 60232
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!