Αναχώρηση Πάπα - επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο

ImageΟ πάπας Βενέδικτος XVI ολοκληρώνει σήμερα το προσκύνημά του στους Αγίους Τόπους, με την επίσκεψή του στον Πανάγιο Τάφο,

στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

 

Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας άρχισε την επίσκεψή του στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, η οποία κατελήφθη και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ, με μια "οικουμενική συνάντηση" με εκπροσώπους του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου στην έδρα του.

 

Ο πάπας αναφέρθηκε κατά τη συνάντησή του με τον πατριάρχη Θεόφιλο III στο "όνειδος της διαίρεσης" ανάμεσα στους καθολικούς και τους ορθόδοξους και στο "οικουμενικό καθήκον".

 

"Προσεύχομαι η συνάντησή μας σήμερα να δώσει μια νέα ώθηση στις εργασίες της διεθνούς κοινής επιτροπής για τον θεολογικό διάλογο ανάμεσα στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία και τις ορθόδοξες εκκλησίες", είπε.

 

Μετά την επίσκεψή του στον Πανάγιο Τάφο, θα επισκεφθεί στο αρμενικό πατριαρχείο και θα ακολουθήσει επίσημη τελετή αναχώρησης στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Εμφανίσεις: 46277
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!