20χρονος γιός ιερέα κάηκε από πυρκαγιά στο σπίτι του

ImageΒΟΣΤΩΝΗ - Τραγικό θάνατο βρήκε σε πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το σπίτι τους, ο Τζόσουα Γουέινικ, 20 ετών, στην πόλη Mooresville

της Βόρειας Καρολίνας το εσπέρας της περασμένης Κυριακής.

 

Ο άτυχος νέος ήταν γιος του Ελληνορθόδοξου ιερέα Γρηγορίου Γουέινικ, της κοινότητας του Αγίου Λουκά. Ο π. Γρηγόριος Γουένικ και η πρεσβυτέρα του έχουν άλλα δύο παιδιά, ένα ενήλικο αγόρι κι ένα έφηβο κορίτσι.

 

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον τραγικό πατέρα του άτυχου νέου, τον π. Γρηγόριο Γουέινικ, ωστόσο ο «Εθνικός Κήρυξ» επικοινώνησε με τον ιερατικό προϊστάμενο της γειτονικής κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου της πόλης Σάρλοτ, π. Σταύρο Ντάλμπερ, ο οποίος είπε, ότι «δεν γνωρίζω λεπτομέρειες του τραγικού συμβάντος, αλλά από όσο πληροφορήθηκα η φωτιά ξεκίνησε από το πίσω μέρος του σπιτιού.

 

Ο Τσόσουα βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο μπροστινό μέρος του σπιτιού. Οι γείτονες που είδαν τη φωτιά στο πίσω μέρος της οικίας πήγαν και χτύπησαν την μπροστινή πόρτα, βγήκε έξω αλλά θυμήθηκε ότι ο σκύλος τους ήταν μέσα στο σπίτι, μπήκε ξανά για να τον βγάλει και δεν ξαναβγήκε έξω».

 

Ο π. Ντάλμπερ είπε ακόμα ότι «η οικία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς». Επίσης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν έφτασαν οι πυροσβέστες βρήκαν πυκνό καπνό που έβγαινε από το πίσω μέρος του σπιτιού και ελαφρύ καπνό στο εμπρόσθιο τμήμα σύμφωνα με τον Βοηθό Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ντέβιντ Σούθερ.

 

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε από γείτονα, ο οποίος τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, γνωστό ως 911.

 

Οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά και κατά την έρευνά τους στη φλεγόμενη οικία βρήκαν τον άτυχο 20χρονο νέο να κείτεται κοντά στην μπροστινή πόρτα. Διακομίσθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Λέικ Νόρμαν, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Επίσης και ο σκύλος της οικογένειας κάηκε. Ο κ. Σάουθερ είπε ότι «ενδεχομένως η φωτιά να άρχισε από το πίσω υπνοδωμάτιο» αλλά συμπλήρωσε πως «η αιτία της φωτιάς δεν έχει ακόμα ανιχνευθεί».

 

Είπε επίσης, πως, «λίγη ώρα μετά την πυρκαγιά η φωτιά ξαπλώθηκε με ταχύτητα στο υπνοδωμάτιο του δευτέρου ορόφου». Ο κ. Σάουθερ υπογράμμισε ότι «το σπίτι υπέστη βαριά ζημία από τις φλόγες και τον καπνό», ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα από τέσσερις διαφορετικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς ισάριθμων πόλεων, ασθενοφόρα, καθώς επίσης και η Ομάδα Διάσωσης του Mooresville.

 

Το κοινό προσκύνημα της σορού του άτυχου Τζόσουα Γουέινικ θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαΐου από τις 5 μέχρι τις 7 το εσπέρας οπότε και θα τελεστεί το Νεκρώσιμο Τρισάγιο.

 

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα ψαλεί το Σάββατο στις 11 το πρωί, ενώ ο ενταφιασμός του θα γίνει σε κοιμητήριο της πόλης Νάσβιλ του Τενεσί την Κυριακή 10 Μαΐου.

 

Η οικογένεια του π. Γρηγορίου Γουέινικ πέρα από την μέγιστη απώλεια του εικοσάχρονου παιδιού, έχασαν και όλα σχεδόν τα υπάρχοντά τους.

 

Προς τούτο, έχει ανοιχτεί λογαριασμός για όσους επιθυμούν να συνδράμουν στη δοκιμασθείσα οικογένεια γράφοντας την επιταγή τους ως εξής: St. Luke Orthodox Church - «Waynick Fund», P.O. Box 1513, Mooresville, NC. 28115.

 

Ο π. Σταύρος Ντάλμπερ, είπε στον «Ε.Κ.» ότι «η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα γίνει εδώ στο δικό μας ναό του Αγίου Νεκταρίου, διότι η κοινότητα του Αγίου Λουκά του π. Γρηγορίου είναι ιεραποστολική κοινότητα και δεν έχουν μεγάλες εγκαταστάσεις.

 

Εμείς ανοικοδομήσαμε έναν καινούργιο ναό, ο οποίος μπορεί να χωρέσει πολλούς ανθρώπους».

 

Οι κοινότητες του Αγίου Λουκά και του Αγίου Νεκταρίου ανήκουν στη Μητρόπολη Ατλάντας.
Εμφανίσεις: 36682
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!